"Bili smo kao muž i žena": Popularna glumica o seriji "Andrija i Anđelka" i najnovijoj predstavi

14.04.2024

19:00

0

"Sticanje glumačkog zanata je isto kao kad Novađ Đoković trenira tenis"

"Bili smo kao muž i žena": Popularna glumica o seriji "Andrija i Anđelka" i najnovijoj predstavi
Anđelka Stević Žugić i Andrija Milošević - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Glumica Anđelka Stević Žugić izjavila je za Tanjug da sa novom predstavom "Šta me opet snađe" donosi pozorište u sredine gde ga nema, i da je rad na seriji "Andrija i Anđelka" bio fantastičan glumački trening.

ATAImages/Antonio Ahel
 

Anđelka Stević Žugić je rekla da se njena najnovija predstava "Šta me opet snađe" igra sa stereotipima odnosa sa mamom, familijom, prijateljima, u vreme kada "svako ima svog astrologa i numerologa", a njen lik Joke gataru.

Izmislila sebi posao

Stević Žugić je navela da se bila upustila u prvu predstavu "Šta me snađe" želeći da se bavi svojim glumačkim poslom u pozorištu, u trenutku popularnosti televizijskih serija "Andrija i Anđelka" i "Žene s Dedinja".

Promo/Nebojša Babić
 

- Ja sam u tom trenutku sedela kod kuće besposlena, čuvala dete. Ja sam sama sebi izmislila posao, rekla: "Daj, ovo ću" - navela je Stević Žugić.

Krećući se u istom krugu prijatelja došlo je do saradnje sa dramaturgom Nebojšom Romčevićem i prve predstave "Šta me snađe".

Umorila se od poslova koji ništa ne menjaju

Stević Žugić je navela da je sada stigao nastavak "Šta me opet snađe" jer se "umorila od poslova koji ništa ne menjaju preterano".

Promo/GMR
 

- Nema toliko fantastičnih scenarija, ni filmskih ni serijskih, da bi sada rekao da idem u neki studio, na terene, šest meseci me nema po ceo dan, dan i noć snimanje - rekla je popularna glumica.

Stević Žugić je rekla da se scenariji "pišu brzo, ili bez nekog ličnog motiva da se ispriča priča, nego zato što je, eto, došlo do prilike da se nešto snimi".

Regionalna turneja predstave "Šta me opet snađe"

Ona je rekla da se "malo umorila od takvih poslova", i dodala da je sa predstavom "Šta me opet snađe" odlučila da opet sebi da posao, da se zanima nekoliko meseci pošto je u planu regionalna turneja.

Promo/Stefan Matić
 

Prema njenim rečima, "Šta me opet snađe" će obići, između ostalog, Beč, Požarevac, Zagreb, Split, Rijeku, Pulu, i prvi put na jesen Ljubljanu.

Stević Žugić je podsetila da je sitkom "Andrija i Anđelka", koji je radila uz kolegu Andriju Miloševića, za nju kao glumicu bio "neverovatan trening i prilika".

- Zato što imaš priliku da radiš bar a bar kao muškarac. Muškarci imaju uglavnom više prilika. To je tako i kroz klasike i savremenu literaturu. Sad je svetska tendencija da imaš u vodećim ulogama žene. ''Andrija i Anđelka' su prostor fifti-fifti da radiš - navela je glumica.

Gluma je kao treniranje tenisa

Prema njenim rečima, glumački zanat moraš da stekneš, kao što i teniser Novak Đoković neprekidno ide na treninge i mečeve.

ATA Images/Antonio Ahel
 

- Ovo je idealna forma skeča. Postigni ti za 30 sekundi problem, odnos, suštinu i još da bude smešno. To baš nije lako. Naravno, fantastično je napisan tekst, a nas dvoje smo proradili kao par - rekla je Stević Žugić.

Pošto se sa Miloševićem na prvi pogled zavolela, Stević Žugić je rekla da su snimajući funkcionisali "kao pravi muž i žena", napravivši balans, vukući jedno drugo kad neko od njih nije imao snage.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Za glumicu je to fantastičan trening. Da učiš tekst, toliko toga ima, da štancaš, a ostane u kvalitetu. Ta uloga mi je neverovatno značila. Mislim da bi taj format i skečevi bili sjajni za vežbu na akademiji - navela je glumica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike