Šokantne tvrdnje autora nove knjige o Bitlsima: Joko Ono je Lenona "navukla" na heroin (FOTO)

17.04.2024

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Prvi put je “ušmrkala” drogu u Parizu i doživela “prelep osećaj”

Šokantne tvrdnje autora nove knjige o Bitlsima: Joko Ono je Lenona "navukla" na heroin (FOTO)
Copyright Profimedia

U novoj knjizi o Bitlsima ”All You Need Is Love: The Beatles in Their Own Words”, autori Piter Braun i Stiven Gejns tvrde da je američka umetnica Joko Ono navukla Džona Lenona na heroin i naučila ga kako da ga uzima.

Sunday Times je objavio nekoliko odlomaka iz knjige koja sadrži intervjue iz ranih osamdesetih sa članovima legendarnog benda Polom Makartnijem, Džordžom Harisonom i Ringom Starom, kao i Joko Ono i drugim osobama bliskim grupi.

Profimedia
 

Nikada nisu koristili iglu

U jednom intervjuu iz knjige, Joko Ono, koja sada ima 91 godinu, demantovala je da je savetovala Džona da uzima na heroin, za šta ju je, kako je istakla, optužio gitarista benda Harison. Takođe je rekla da Lenon “ne bi ništa učinio na nečiji nagovor, nego samo ono što je sam hteo”.

U knjizi se tvrdi da je Joko Ono rekla da je prvi put “ušmrkala” heroin u Parizu i da je doživela “prelep osećaj”, kao i da se nije osećala loše posle uzimanja droge.

- Bio je to lep osećaj i to sam rekla Džonu, otkrila je. 

Ona je rekla da bi je Lenon ionako pitao o njenom iskustvu sa uzimanjem heroina, navodi Times. Smatrala je da je on “želeo da proba heroin, zato je od nje to i tražio”. Takođe je otkrila da “nikada nisu koristili iglu”.

Profimedia
 

Lenon je ubijen 1980. a u intervjuu za Rolling Stone 1970. opisao je svoje prvo iskustvo sa heroinom, rekavši da to “nije bilo previše zabavno” i da “nikad ništa nije ubrizgavao”.

Knjiga spaljena u kaminu

Knjigu ”All You Need is Love” napisali su ljudi bliski Bitlsima Piter Braun, lični asistent menadžera benda Brajana Epstajna i Stiven Gejms, koji su intervjuisali članove grupe za knjigu ”The Love You Make” iz 1983. godine. Oni nisu bili zadovoljni tom knjigom, a Gejns je rekao da su je Pol i Linda Makartni “pocepali i spalili je u kaminu, stranicu po stranicu”.

Profimedia
 

U novoj knjizi su koristili iste transkripte intervjua i detaljno opisali probleme koji su se događali osobama bliskim Beatlesima, kao i uzroke raspada benda.

U knjizi je Ringo Star rekao kako je znao da je vreme da se Bitlsi raspadnu, a Makartni je navodno uporedio grupu sa “fudbalskim timom” i izjavio da niko ne voli kad se devojka nalazi usred ekipe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike