Film o legendarnom gitaristi „Bitlsa“ Džordžu Harisonu u svetskim bioskopima na 21. godišnjicu njegove smrti (VIDEO)

14.11.2022

06:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Ostvarenje će istog dana, 29. novembra, biti prikazano širom Severne i Južne Amerike, Australije i Evrope

Film o legendarnom gitaristi „Bitlsa“ Džordžu Harisonu u svetskim bioskopima na 21. godišnjicu njegove smrti (VIDEO)
Džordž Harison - Copyright Profimedia

Film snimljen na koncertu 2002. godine održanom u čast Džordža Harisona počeće da se prikazuje u bioskopima širom sveta povodom 21. godišnjice smrti člana grupe „Bitlsi“, koji je preminuo 29. novembra 2001. godine.

Na koncertu održanom u londonskom Rojal Albert Holu nastupili su tom prilikom Pol Makartni, Tom Peti, Ravi Šankar, članovi Monti Pajtona, Ringo Stari brojni drugi muzičari.

Profimedia
 

Film i soundtrack filma remasterizovani su u Dolby Atmosu, a supruga Džordža Harisona, Olivija, i njegov sin Dani na nekim svečanim projekcijama će lično predstaviti koncert i film. Film će istog dana (29.11.) biti prikazan u bioskopima širom Severne i Južne Amerike, Australije i Evrope.

Najdublje i dirljive pesme koje je napisao Džordž svirala je srcem i dušom grupa prijatelja

Upriličen na prvu godišnjicu smrti legendarnog gitariste „Bitsla“, koncert su organizovali Erik Klepton i Olivija Harison.

U saopštenju za medije, Olivija Harison je povodom najavljene projekcija filma istakla:

“Pre mnogo vremena, zamišljajući svoju idealnu svirku, Džordž je rekao: ‘Mogao bih da napravim nešto takvo jednog dana. To je savršena ideja. Kad bih imao priliku, voleo bih da to napravim uz pomoć nekoliko ljudi koji mi nešto znače.’ I bio je u pravu, bio je tako dalekovid. Krenuo je od uzvišenog Ravi & Anoushka Shankar Orchestra do smešnog Monti Pajtona. Najdublje i dirljive pesme koje je napisao Džordž, čija su značenja potencirana njegovom odsutnošću, svirala ih je srcem i dušom ključna grupa prijatelja. Zadovoljstvo je moći ponovo proživeti to neverovatno veče, na velikom platnu, 20 godina kasnije”.

Profimedia
 

Harisonov sin Dani je dodao:

“Pre 20 godina stajao sam na pozornici pored najdražih prijatelja svog oca i slavio njegov život i muziku. Bila je to jedna od najlepših stvari koje smo mogli da učinimoo tog dana kako bismo obeležili njegovu smrt. U tom  nastupu bilo je puno ljubavi, što je sačuvano i u ovom filmu ’Concert for George’“, prenosi Headliner.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike