Koje su bile poslednje Lenonove reči: Očevici prvi put o ubistvu koje je šokiralo i rastužilo svet (VIDEO)

04.12.2023

12:40

0

Šta su tačno videli i čuli svi oni koji su se zatekli na mestu zločina

Koje su bile poslednje Lenonove reči: Očevici prvi put o ubistvu koje je šokiralo i rastužilo svet (VIDEO)
Džon Lenon - Copyright Profimedia

Nakon više od 40 godina od ubistva legendarnog muzičara i člana Bitlsa Džona Lenona Epl TV+ je snimio seriju "Džon Lenon: Ubistvo bez suđenja".

Upravo je objavljen trejler za ovu trodelnu seriju koja donosi ekskluzivne intervjue očevidaca i nikada ranije viđene fotografije sa mesta zločina.

Profimedia
 

Epl je ovu seriju opisao kao "najtemeljniju istragu o ubistvu Džona Lenona iz 1980. godine“.

Šta je tačno video taksista, a šta čuo portir

Serija donosi ekskluzivne intervjue uključujući Ričarda Petersona, taksiste koji je bio na mestu zločina tokom pucnjave, Džeja Hastingsa, portira u The Dakoti koji je čuo Lenonove poslednje reči; advokata Dejvida Čepmena kao i psihijatra koji je prvi procenio psihičko stanje ubice.

Profimedia
 

Seriju režiraju Nik Holt i Rob Koldstrim sa izvršnim producentima Dejvidom Gloverom, Markom Rafaelom i Robom Koldstrimom i producentima Sajmonom Banijem i Luisom Li Rejem.
 

Ubica je bio fan Bitlsa

Legendarni muzičar i aktivista za mir Džon Lenon ubijen je 8. decembra 1980. godine. Džon i njegova supruga prošli su pored grupe fanova koji su tražili da im muzičar potpiše novi album "Double Fantasy". Jedan od tih fanova bio je i Mark Dejvid Čepmen, koji je ubio Lenona.

Čepmen je tada imao 25 godina.

Profimedia
 

Kao tinejdžer je bio fan Bitlsa, ali je bio ljut na Džona jer je svojevremeno muzičar izjavio kako je bend iz Liverpula "popularniji od Isusa".

Inače i posle više od  40 godina od smrti Džona Lenona, njegov ubica Mark Dejvid Čepmen i dalje pokušava da dobije uslovni otpust koji je zatražio na saslušanju u Njujorku. Pre dve godine se izvinio muzičarevoj udovici Joko Ono.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike