Prava istina o misterioznom odlaganju treće sezone "Euforije": Kriva je Zendeja? (FOTO)

05.04.2024

17:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Nije sve onako kako se na prvi pogled čini

Prava istina o misterioznom odlaganju treće sezone "Euforije": Kriva je Zendeja? (FOTO)
Copyright Profimedia

Nedavno je kompanija HBO službeno objavila da se odlaže snimanje treće sezone neverovatno popularne serije „Euforija“ koja je osvojila niz nagrada Emi i čiji su mladi glumci nakon dve sezone postali velike zvezde. U zvaničnom saopštenju se navodi da su HBO i autor serije Sem Levinson posvećeni stvaranju vrhunske treće sezone, ali će na nju morati da se sačeka jer će se dopustiti glumcima da u međuvremenu iskoriste filmske prilike koje im se nude. Međutim, Varajeti otkriva da nije sve onako kako se na prvi pogled čini.

Profimedia
 

Zendeji se nije svideo scenario

U tekstu koji se temelji na izvorima bliskim produkciji, Levinson je predstavio treću sezonu u kojoj će se radnja odvijati pet godina nakon završetka druge sezone. Međutim, nakon što je on napisao scenario za treću sezonu, njime nije bila zadovoljna Zendeja, najveća zvezda serije. Ona je u međuvremenu postala jedna od najtraženijih holivudskih glumica što je potvrdila ulogom u drugom delu filma „Dina“. U prve dve sezone serije kvalitetno je sarađivala sa Levinsonom. Iako nema mogućnost da stavi veto na prihvatanje scenarija za treći deo „Euforije“, kao najveća zvezda i izvršna producentkinja ponudila je Levinsonu svoje ideje za nastavak.

Profimedia
 

I bez toga Levinson je mnogo toga morao da menja u planovima za treću sezonu, prvenstveno zbog smrti glumca Angusa Klauda, čiji je lik trebalo da ima veliki uticaj na celu priču. Nakon toga, u novembru prošle godine, od srčanog udara je preminuo producent serije Kevin Turen, što je uticalo na Levinsona i celokupan kreativni proces.

Profimedia
 

Lik u drugom planu

Kada je krajem prošle i početkom ove godine Levinson dostavio scenario kompaniji HBO, navodi Varajeti, čelnici te kompanije nisu bili zadovoljni, jer je lik Ru, koji glumi Zendeja, stavljen u drugi plan i to tako da ona sada radi kao privatni detektiv. Čelnici HBO-a odmah su rekli da odbijaju tu ideju. Zato je glumica predložila da u trećoj sezoni Ru bude devojka koja je se očistila od droge i koja bi mogla da bude trudna kao surogat majka. Ni to nije najbolje prihvaćeno.

Profimedia
 

S obzirom na kreativna razmimoilaženja, HBO je istraživao druge opcije. Jedna je bila da Levinson napusti seriju „Euforija“. Zatim se razmišljalo da se umesto treće sezone snimi film ili poneka posebna epizoda kao što su snimljene dve između prve i druge sezone, zbog pandemije. Ipak, sve je to otpalo, jer u ugovoru jasno stoji da će se snimati treća sezona, da će Levinson biti autor i da će glavne uloge igrati Zendeja, Sidni Svini i Džejkob Elordi.

Profimedia
 

Glumci su nakon druge sezone potpisali nove ugovore sa značajnim povećanjem honorara, ali sve troje sada mogu da zarade mnogo više glumeći u filmovima. 

Čeka se da glumica pročita novu verziju scenarija

U ovom trenutku čeka se da Zendeja pročita novu verziju Levinsonovog scenarija za treću sezonu, a u kompaniji HBO se nadaju da će, nakon što su glumcima dali slobodno do kraja godine, u oktobru znati kada počinje snimanje koje bi trebalo da bude realizovano u 2025. i da će se umesto dosadašnjih osam, snimiti šest epizoda.

Profimedia
 

Prema planovima, nakon toga bi usledila četvrta, ujedno i poslednja sezona serije „Euforija“. Međutim, da li će se to dogoditi zavisi od toga da li će Zendeja postati još veća zvezda ili će ipak imati vremena za snimanje još jedne sezone, prenosi nacional.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike