Objavljena monografija o Borisu Isakoviću: "Priča o Glumcu i Glumi" (FOTO)

26.03.2024

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Autor knjige je teatrolog i publicista Aleksandar Milosavljević

Objavljena monografija o Borisu Isakoviću: "Priča o Glumcu i Glumi" (FOTO)
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

U izdanju Udruženja dramskih umetnika Srbije nedavno je objavljena monografija o dramskom umetniku Borisu Isakoviću. Knjiga pripada serijalu dela posvećenih laureatkinjama i laureatima "Dobričinog prstena“ najprestižnije nagrade za životno delo koju dodeljuje ovo esnafsko udruženje.

Promo/UDUS
 

Autor knjige "Boris Isaković - Priča o Glumcu i Glumi" je teatrolog i publicista Aleksandar Milosavljević. 

Uzbudljiva lična ispovest

Glavni deo knjige zasnovan je na uzbudljivoj, iscrpnoj ličnoj i profesionalnoj ispovesti Borisa Isakovića u kojoj je poseban akcenat stavljen na njegovo glumačko sazrevanje i analizu fenomena glume, ovde sagledane iz ugla bogatog teatarskog, filmskog i televizijskog glumačkog i pedagoškog iskustva ovog izuzetnog glumca.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Osim popisa svih uloga koje je Isaković ostvario u teatru, na filmu i televiziji, knjiga sadrži i tekstove Vide Ognjenović, Nebojše Dugalića, Egona Savina, Tomija Janežiča, Vojislava Brajovića, Svetozara Cvetkovića, Borisa Liješevića, Miloša Pušića, kao i osnovne podatke o nagradi koja nosi ime legendarnog glumca Dobrice Milutinovića. 

ATA Images/Antonio Ahel
 

Fotografije najvećih uloga

Knjiga "Boris Isaković - Priča o Glumcu i Glumi" bogato je ilustrovana fotografijama, ponajpre onima koje svedoče o nekim od najupečatljivijih uloga koje je ovaj glumac realizovao u dosadašnjoj karijeri. 

Objavljivanje knjige finansijski su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama - Sektor za savremeno stvaralaštvo. 

ATA Images/Antonio Ahel
 

Monografija o Borisu Isakoviću može se poručiti na sajtu www.udus.org.rs, a dostupna je i u knjižarama Službeni glasnik, „Aleksandar Belić“, Vulkan i Delfi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike