Timoti Šalame posle 45 godina srušio sa trona Džona Travoltu: Oboren neobičan filmski rekord (FOTO)

20.03.2024

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Za manje od osam meseci pojavio se u dva blokbastera zaredom

Timoti Šalame posle 45 godina srušio sa trona Džona Travoltu: Oboren neobičan filmski rekord (FOTO)
Tan2022-9-2_202954654_0 - Copyright Tanjug

Timoti Šalame proslavio se ulogom u drami „Call Me By Your Name“ iz 2017. godine, a u periodu od samo sedam godina postao je jedan od najtraženijih mladih glumaca u Holivudu. Njegovi uspesi nižu se jedan za drugim, a prema portalu Dexerto, Šalame je upravo srušio rekord koji je pre njega držao samo jedan glumac.

Profimedia
 

Naime, zahvaljujući glavnim ulogama u filmovima „Dina 2“, koji je imao premijeru početkom ovog meseca, i „Wonka“, koji je izašao u decembru prošle godine, Šalame se za manje od osam meseci pojavio u dva blokbastera zaredom.

Kultni filmovi

Pre njega, to je uspelo samo Džonu Travolti, najtraženijem glumcu 70-ih godina 20. veka. Travolta se u decembru 1977. godine pojavio u svetskom hitu „Groznica subotnje večeri“, a šest meseci kasnije igrao je glavnu ulogu u „Briljantinu“, koji mnogi smatraju najboljim filmskim mjuziklom svih vremena.

Profimedia
 

„Groznica subotnje večeri“ zaradila je preko 237 miliona dolara od prodaje bioskopskih ulaznica, dok je „Briljantin“ zaradio više od 366 miliona dolara. Troškovi snimanja ova dva filma sveukupno su iznosili manje od deset miliona dolara, navodi index.hr.

Šalameov mjuzikl „Wonka“ zaradio je 628 miliona dolara, dok je „Dina 2“, koji se još uvek prikazuje u bioskopima, inkasirao 498 miliona. Stručnjaci predviđaju da bi film mogao da dostigne zaradu od milijardu dolara.

Promo/CineStar/Blitz Film
 

Nakon dva blokbastera zaredom, Timoti Šalame trenutno snima biografski film „A Complete Unknown“, baziranom na životu Boba Dilana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike