Legendarno belo odelo Džona Travolte iz kultnog filma na aukciji: Astronomska početna cena (FOTO/VIDEO)

08.04.2023

08:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Čuveni kostim je sada prvi put izložen u javnosti

Legendarno belo odelo Džona Travolte iz kultnog filma na aukciji: Astronomska početna cena (FOTO/VIDEO)
Groznica subotnje večeri - Copyright Profimedia

Elegantno trodelno belo odelo Džona Travolte koje je nosio u kultnom filmu „Groznica subotnje večeri“, naći će se na aukciji u Kaliforniji, po ceni od 200.000 dolara.

Profimedia
 

Belo odelo sa prslukom u kome je popularni glumac sedamdesetih godina „slomio“ mnoga srca plesom i glumom u ovom ostvarenju, biće ponuđeno na aukciji u delu pod nazivom „Holivud - klasika i savremeno“, na Beverli Hilsu, u okviru aukcijske kuće „Džulijen“, prenosi Rts.

Profimedia
 

Jedan od najpoznatijih kostima u istoriji filma

„Travoltino belo odelo se smatra jednim od najpoznatijih kostima u istoriji filma. Jedno je od samo dva za koja se zna da su korišćena tokom snimanja filma, uključujući i nezaboravne plesne sekvence.

Ovo specifično odelo iz ’Groznice subotnje večeri’ nikada do sada nije bilo javno izloženo, niti prodavano na nekoj od aukcija“, navodi se iz aukcijske kuće „Džulijen“.

 

 

Aukcija će se održati 22. i 23. aprila, a na njoj će se naći i mačeta Harisona Forda iz filma „Indijana Džons“, kaciga Ajron mena iz filma „Kapetan Amerika“ i niz drugih popularnih filmskih rekvizita.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike