Potresna priča o tajnoj projekciji filma "Dina 2": Ispunjena poslednja želja (FOTO/VIDEO)

06.03.2024

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Veliki obožavalac ovog ostvarenja preminuo je samo nekoliko dana kasnije

Potresna priča o tajnoj projekciji filma "Dina 2": Ispunjena poslednja želja (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Nastavak filma "Dina" trenutno je najveći hit u svetskim bioskopima, a nakon što je proteklog vikenda održana svetska premijera, obožavaoci ne prestaju da pričaju o njemu. Jedan od njih je film pogledao pre svih, a iza svega se krije tužna priča. Naime, šest nedelja pre službene premijere film je tajno prikazan na odeljenju za palijativnu negu u bolnici Kvebeku.

Profimedia
 

Poslednja želja

Jedan teško bolesni pacijent je hteo da pogleda nastavak. Bila je to njegova poslednja želja, pa su iz bolnice kontaktirali reditelja Denisa Vilneva. On i njegova supruga su prvo želeli da ugoste čoveka u svom domu, ali je on bio preslab za putovanje, a kada je postalo jasno da se bliži njegov kraj, rediteljev asistent hitno je odleteo u Kvebek sa svojim laptopom kako bi mu ispunili poslednju želju. 

Profimedia
 

Svi uključeni morali su da potpišu ugovor o poverljivosti. Oni koji su prisustvovali projekciji filma morali su da ostave svoje mobilne telefone van bolesničke sobe u kojoj se prikazivao film, a soba je bila zamračena i izolovana od pogleda. 

Uspeo da pogleda samo polovinu filma

Iz udruženja L’Avant, koje ispunjava poslednje želje umirućih, otkrili su da je organizacija celog projekta bila zahtevna:

- Bili smo ograničeni sa vremenom jer je pacijentu ostalo tek nekoliko nedelja života. Ipak, tim koji je radio na "Dini 2" bio je izuzetno ganut ovom željom i rekli su nam da upravo za ovakve ljude stvaraju filmove.

Promo/CineStar/Blitz Film
 

Čovek je zbog prevelikih bolova uspeo da pogleda tek polovinu filma, a nekoliko dana kasnije je preminuo. Saznalo se da je bio u svojim pedesetim godinama i da je imao težak život, piše Washington Post, prenosi Index. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike