Večiti gubitnik! Niko tako očajno ne želi Oskara kao Bredli Kuper: Da li će mu peti put izmaći zlatna statua?

09.03.2024

20:30

0

Izložio je svoju privatnost

Večiti gubitnik! Niko tako očajno ne želi Oskara kao Bredli Kuper: Da li će mu peti put izmaći zlatna statua?
Bredli Kuper - Copyright Profimedia

Niko nije radio više, niti svoju privatnost toliko izložio javnosti od glumca, reditelja i producenta Bredlija Kupera, koji je i ove godine u u trci za Oskarom u kategoriji za najboljeg glumca. To mu je peti put po redu da se našao u glumačkim nominacijama.

Profimedia
 

Njegov film "Maestro" o životu kompozitora i dirigenta Leonarda Bernstajna, nominovan je sada u sedam kategorija, a Kuper (49) se toliko žestoko zalagao za njega, zaključuje Daily Mail, da je na kraju razgovarao o tuširanju sa svojim ocem, o tome kako nema privatnosti jer njegova šestogodišnja ćerka Lea priča s njim i kad je na WC-u, a pozirao je i za naslovnicu jednog časopisa u ledenoj reci samo u donjem vešu.

Očajni Netfliks

Čak je i plakao pred kamerama dok je pričao o tome koliko mu "nedostaje" Bernstajn, kojeg zapravo nikad nije upoznao.

Profimedia
 

Netfliks je bio jednako očajan?

Navodno su potrošili najmanje 20 miliona dolara na pokušaj guranja Kupera u krug pobednika, u godini kada "Openhajmer" ima nezaustavljiv zamah.

Profimedia
 

I Netfliks je jednako gladan za Oskarima. Kompanija nikada nije osvojila nagradu za najbolji film, iako se priča da su pristali na promociju "Maestra" kako bi uopšte dobili prestižni projekt.

Tako su medijima nedavno poslali poklone "Maestro" čokolade i vinilna izdanja.

U međuvremenu, mesecima su trošili velike količine novca na džambo plakate širom Holivuda, a da se i ne spominju reklame od 90 hiljada dolara u stručnim časopisima, što je trajalo takođe mesecima.

Samo jedan posto šanse za pobedu

Održan je i Bernstajnov koncert u Linkoln Centru u Njujorku, na vrhuncu sezone glasanja za nagrade. Tada je Kuper izveo i svoj polugoli štos koji ga je doveo na naslovnicu Nujork Tajmsa.

Profimedia
 

Nekoliko dana kasnije, pojavio se u podkastu "Armchair Expert Daxa Sheparda", tokom kojeg je otkrio kako voli kod kuće biti go, kako je to radio i njegov otac, te kako se kao mali tuširao s njim, a nije baš često da Kuper toliko izlaže svoju intimu javnosti, posebno ne na ovaj način.

Nažalost po njega, čini se da sve te aktivnosti nisu dale rezultat jer kladioničari procenjuju da ima oko jedan posto šanse za pobedu. I to uprkos tome što je stvarno silno bio predan projektu.

Šest godina pripreme

Proveo je šest godina učeći kako dirigovati, ispričao kako je napisao scanerio, producirao i režirao, otkrio kakve je muke prošao da bi fizički i glasovno bio što sličniji svom liku.

Profimedia
 

Kuper je prethodno bio nominovan za najboljeg glumca filmove "U dobru i u zlu" (2012.), "Snajperista" (2014.), "Zvezda je rođena" (2018.).

Izmakao mu je Oskar i za najboljeg sporednog glumca u filmu "Američka prevara" (2013.).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike