Helen Miren o Margo, Greti i šokantnim nominacijama: Niko se više ne seća ko je dobio Oskara pretprošle godine (VIDEO)

21.02.2024

15:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumica smatra da će „Barbi“ izdržati test vremena i da na to osvajanje ili neosvajanje prestižne nagrade neće uticati

Helen Miren o Margo, Greti i šokantnim nominacijama: Niko se više ne seća ko je dobio Oskara pretprošle godine (VIDEO)
Copyright Profimedia

Helen Miren osvojila je Oskara za najbolju glumicu za ulogu u filmu „Kraljica“ 2006. godine, dok je u filmu „Barbi“, koji je ove godine nominovan u osam kategorija, bila naratorka.

Prilikom proglašenja ovogodišnjih nominacija najveći šok je izazvalo to što rediteljka Greta Gervig i glumica Margo Robi nisu nominovane. Međutim, Helen smatra da se oko toga ne treba previše uzbuđivati.

Profimedia
 

Gretina režija je do sada neviđena

- Iskreno, ne možeš da se nerviraš zbog takvih stvari. Ono što je fantastično je da je "Barbi" film sa najvećom prošlogodišnjom zaradom kakvu kompanija Warner Bros. nije imala. S druge strane, sećate li se uopšte koji film je pretprošle godine osvojio Oskara u kategoriji najboljeg - izjavila je glumica za TV emisiju Entertainment Tonight.

Ono što je Miren želela da kaže jeste da će „Barbi“ izdržati test vremena jer je bio najgledaniji prošlogodišnji film u svetskim bioskopima, a na to osvajanje ili neosvajanje Oskara neće uticati.

Profimedia
 

- Naravno, volela bi da je Greta Gervig bila nominovana i mislim da je trebalo da dobije Oskara za najbolju rediteljku. Režija Kristofera Nolana filma "Openhajmer" je spektakularna, neverovatna. Ali, za mene, Gretina režija je takođe bila takva, vrlo hrabra, do sada neviđena. Drago mi je da je publika tako dobro prihvatila "Barbi" - dodala je glumica.

Najveća nagrada

Komentar Helen Miren dolazi nakon što su Rajan Gosling i Amerika Ferera, koji su nominovani, kritikovali činjenicu da Margo i Greta nisu.

Robi je tada rekla da nije tužna ističući da je Gervig trebalo da bude nominovana. Ujedno je dodala da je veoma srećna što film ima osam nominacija.

Profimedia
 

- Uspeli smo da napravimo nešto što će promeniti kulturu, uticati na kulturu, imati neku vrstu šireg uticaja. U tome smo već uspeli, kao što smo uspeli da uradimo više nego što smo sanjali. A to je iskreno najveća nagrada koja je mogla da proizađe iz ovoga - zaključila je Robi, prenosi nacional.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike