Haos na mrežama zbog "Barbi" i nominacija za Oskara: "Rajan je zaslužio, ali Greta i Margo nisu? Dokazali su poentu filma u je*enoj 2024."

24.01.2024

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Obožavaoci su ogorčeni

Haos na mrežama zbog "Barbi" i nominacija za Oskara: "Rajan je zaslužio, ali Greta i Margo nisu? Dokazali su poentu filma u je*enoj 2024."
Copyright Profimedia

Juče su objavljene nominacije za Oskara. Film Kristofera Nolana "Openhajmer" dobio je 13 nominacija, "Jadna stvorenja" sa Emom Stoun 11, a drama Martina Skorsezea "Ubistva pod cvetnim mesecom" 10.

Prošlogodišnji najveći blokbaster "Barbi" osvojio je osam nominacija, ali Akademija nije nominovala Gretu Gervig, rediteljku i scenaristkinju filma, kao ni Margo Robi, koja je igrala čuvenu lutku, dok je Rajan Gosling nominovan za najbolju sporednu ulogu u filmu.

Profimedia
 

Ova odluka razbesnela je obožavaoce ovog ostvarenja koji su društvenu mrežu X preplavili komentarima.

"Znači, Rajan Gosling je nominovan za ulogu Kena, a Margo Robi nije za ulogu Barbi." 

 

 

"Nema nominacije za Margo Robi, ni Gretu Gervig, ali je Rajan Gosling nominovan. One su bukvalno cela poenta filma." 

"Rajan je zasluženo nominovan, ali Greta i Margo nisu? Time su dokazali poentu filma u jebenoj 2024. Ovo ne možete izmisliti." 

 

 

"Greta nije nominovana, Margo nije nominovana, oni mrze žene." 

"Gretu Gervig su omalovažili uprkos činjenici da je 'Barbi' jedini film koji je zaradio milijardu dolara i režirala ga je žena, ovo je sumnjivo."

 

 

"Bez obzira na vaše mišljenje o filmu, kako je moguće da ne priznate žene koje su ga stvorile, a nominujete 'Barbi' za najbolji film i priznate mušku zvezdu za njegovu izvedbu i pesmu?"

 

 

"Ako je Rajan zaslužio nominaciju, onda je sigurno i Margo, a činjenica da ne bi pobedila nije poenta. Gotovo da izgleda kao da je Akademija namerno odigrala temu filma kako bi ljudi govorili o tome. Oskari već dugo nemaju veze sa tim ko ih je zaslužio.", prenosi index.hr.

 

96. dodela Oskara biće održana 10. marta, u Dolbi teatru u Holivudu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike