Havijer Bardem u nastavku jedne od najgledanijih Netfliksovih serija: Stravična istinita priča o braći koja su ubila roditelje (FOTO)

17.01.2024

17:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Projekat nosi naziv “Monstrumi: Priča o Lajlu i Eriku Menendezu”

Havijer Bardem u nastavku jedne od najgledanijih Netfliksovih serija: Stravična istinita priča o braći koja su ubila roditelje (FOTO)
Copyright Profimedia

Glumačku postavu Netfliksove mini-serije “Monstrum” u drugoj sezoni pojačali su dobitnik Oskara Havijer Bardem i Kloi Sevinji.

Serija će biti prikazana pod nazivom “Monstrumi: Priča o Lajlu i Eriku Menendezu”. Bardem i Sevinji tumačiće Hozea i Kiti, roditelje braće Menendez, osuđene na doživotnu zatvorsku kaznu. Prema sudskoj presudi, njih dvojica su ubili roditelje da bi nasledili višemilionsko bogatstvo.

Profiemdia
 

Doživotna robija bez mogućnosti pomilovanja

Bilo je to 1989. godine kada su Lajl i Erik ubili roditelje u njihovoj vili na Beverli Hilsu. U vreme ubistva Erik je imao osamnaest, a Lajl dvadeset jednu godinu. Iako u početku nisu smatrani glavnim osumnjičenima, tokom narednih meseci bili su pod istragom i na kraju su priznali ubistvo, istovremeno tvrdeći da su to uradili jer ih je otac godinama fizički, emocionalno i seksualno zlostavljao. Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti.

Profimedia
 

Tužilaštvo je tvrdilo da su braća zapravo želela da naslede višemilionsko bogatstvo svog oca i Lajl i Erik su 1996. godine osuđena na doživotnu robiju bez mogućnosti pomilovanja, iako je do današnjih dana nastavljeno istraživanje ovog ubistva. Nakon izricanja presude, braća su razdvojena, ali su nakon dve decenije spojena u zatvoru u San Dijegu.

Prošlog leta Erik i Lajl podneli su dokumenta u nadi da će im biti odobreno novo saslušanje nakon izjave bivšeg člana benda “Menudo Menudo”, Roja Rosela, da ga je Hoze Menendez maltretirao kada je imao 14 godina.

U planu i treći deo

Glavne uloge u nastavku poverene su Kuperu Kohu i Nikolasu Aleksandru Čavesu, a autorski tim je isti kao i u prvoj sezoni - Rajan Marfi i Ijan Brenan. Još nije otkriveno koja će priča stajati iza trećeg poglavlja ovog serijala.

Profimedia
 

Prva sezona “Monstruma”, priča o Džefriju Dameru, debitovala je u jesen 2022. godine i postala je jedan od najpopularnijih Netfliksovih projekata ikada. Manijaka Damera, ubicu sedamnaest tinejdžera i mlađih muškaraca, glumio je Evan Piters koji je za ovu ulogu nagrađen Zlatnim globusom, prenosi Deadline.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike