Tom Kruz je izgubio jednu od najpopularnijih uloga u istoriji filma: Imao je nemoguć zahtev!

01.11.2023

08:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Bio je prvi izbor za čuvenog superheroja

Tom Kruz je izgubio jednu od najpopularnijih uloga u istoriji filma: Imao je nemoguć zahtev!
Copyright Profimedia

Robert Dauni Džunior je toliko maestralno odigrao Tonija Starka i njegov alter ego Ajron Mena da je teško zamisliti bilo kog drugog glumca u toj ulozi. Ajron Men je 2008. godine omogućio Marvelu da stane na noge i stvorio temelje za nastanak filmskog sveta koji je danas poznat kao Marvelov filmski univerzum. Poslednjih godina kružile su glasine da je Tom Kruz bio prvi izbor još tokom devedesetih kao glumac koji će igrati Ajron Mena.

Profimedia
 

Kako je odabir pao na Daunija, a Marvel predstavio koncept multiverzuma, fanovi su se nadali da će konačno moći da vide Kruza kao omiljenog superjunaka. Međutim, to se nije dogodilo.

Nisu smeli da rizikuju

Sada se u knjizi "MCU: The Reign of Marvel Studios", autorke Džoane Robinson, otkrilo da je slavni glumac zaista trebalo da dobije ovu ulogu, ali je sve propalo zbog jednog njegovog zaheva koji čelnici studija nisu mogli da mu ispune.

Profimedia
 

"Desetak godina ranije, kad su prava za Ajron Mena bila pod 20th Century Foxom, Kruz je razmišljao o ideji da glumi Tonija Starka. Međutim, njegovi zahtevi oko honorara bili su preveliki za Fox koji u to vreme nije hteo da rizikuje sa neproverenim superherojem", piše u knjizi.

Sudeći po njegovoj kasnijoj karijeri, glumcu to nije teško palo, navodi index.hr. Stekao je ogromnu slavu i bogatstvo brojnim filmovima, a posebno franšizom "Nemoguća misija".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike