Emili Blant o fenomenu "Barbihajmer": Glumica otkrila šta misli o najvećem filmskom rivalstvu u ovoj godini

30.12.2023

09:05

0

Autor: Dejan Ćirić

"Nadam se da će situacija poput ove kojoj smo svedočili u julu, biti sve više i više", ističe umetnica

Emili Blant o fenomenu "Barbihajmer": Glumica otkrila šta misli o najvećem filmskom rivalstvu u ovoj godini
Copyright Profimedia

Ovu godinu obeležilo je svojevrsno rivalstvo dva filmska studija - Universal Pictures-a i Warner Bros-a koje je dobilo i svoj naziv - "Barbihajmer".

Reč je o istovremenim bioskopskim premijerama najvećih ovogodišnjih hitova "Barbi" i "Openhajmer" koji su u svetske bioskope stigli istog dana - 21. jula. 

Profimedia
 

Taj fenomen je, osvrćući se na proteklu godinu, spomenula i britanska glumica Emili Blant, koja je u "Openhajmeru" igrala suprugu Roberta Openhajmera, Ketrin. Blant je u razgovoru za “The Playlist” otkrila da priželjkuje još puno “Barbihajmera”.

Profimedia
 

Zašto bi to moralo da bude rivalstvo?

- Nadam se da će takva situacija ponoviti jer se pokazalo da je donela mnogo toga dobrog. Puno se pričalo o filmovima, bilo je veselo i zapravo na "Barbihajmer" možemo gledati kao na slavlje žanrovski različitih filmova. Zašto bi to moralo da bude rivalstvo? Treba pogledati oba filma. Nadam se da će situacija poput ove kojoj smo svedočili u julu, biti sve više i više. To je jednostavno fantastično - istakla je glumica. 

Profimedia
 

Do danas, "Barbi" je zaradio neverovatnih 1,4 milijarde dolara, a "Openhajmer" tek nešto manje od milijardu, što ga čini drugim filmom sa najvećom zaradom u kategoriji R (za starije od 17 godina), iza "Džokera" iz 2019. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike