Šta čita Sara Džesika Parker: Omiljeni naslovi slavne Keri Bredšo (FOTO)

25.12.2023

11:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumica je veliki obožavalac savremene književnosti

Šta čita Sara Džesika Parker: Omiljeni naslovi slavne Keri Bredšo (FOTO)
Copyright Profimedia

Osim što decenijama unazad neprestano postavlja modne trendove, koje potom svi kopiraju, holivudska glumica Sara Džesika Parker je i svojevrsna lajfstajl inspiracija. Uticaj koji je glumica stekla kroz čuveni lik Keri Bredšo u seriji "Seks i grad" prenet je u realnost. A sve to se najbolje ogleda kroz njene aktivnosti na Instagramu, navodi journal.rs Upravo zahvaljujući ovoj društvenoj mreži saznali smo da je slavna glumica prava zaljubljenica u savremenu književnost, a u prilog tome ide i njeno partnerstvo sa nezavisnom izdavačkom kućom Zando.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

 

U nastavku saznajte šta voli da čita slavna glumica:

"Poverenje" Ernan Dijaz

Godine 1937. mnogi Njujorčani postaju opsednuti romanom "Veza". U njegovom središtu leži istinita priča o pohlepnom tajkunu s Volstrita. On u jeku krize, krajem dvadesetih godina XX veka, naprasno stiče pravo bogatstvo. Međutim, da li je sve predočeno u ovom romanu zapravo istina?! Ubrzo će o tome, putem narednih poglavlja, zasebno govoriti glavni akteri celokupne priče. Kome verovati u svetu punom manipulacije, gde se ujedno cene samo uspeh i moć? Čitaoci će sve to postepeno opažati kroz razbacane segmente raznolikih narativnih linija.

Ukoliko ste ljubitelji romana u romanu koji nesvakidašnjom formom ruše granice savremene književnosti - sledite preporuku koju je Sara nedavno podelila i nezaobilazno stavite na svoju listu Ernana Dijaza, dobitnika Pulicerove nagrade za književnost.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP Lit (@sjplit)

 

"Polovina koja nedostaje" Brit Benet

Malard. Maleni grad u Luizijani, izbrisan s geografske karte, u kome žive specifični Afroamerikanci svetle puti, mesto je rođenja bliznakinja Vinje. Spolja gledano Dezire i Stela umnogome su identične. Iznutra, one su u potpunosti različite. Stela je tiha, analitična, a Dezire uvek spremna za avanturu i divlja. Vođene porodičnom tragedijom koja ih u najranijem uzrastu lišava očinske figure, bliznakinje odlučuju zauvek da napuste mesto koje evocira na nesreću. Ali, ispostaviće se da ovo bekstvo izaziva razdor između nerazdvojnih bliznakinja, te one kroz dalji život odlaze različitim putanjama. Deset godina od misterioznog bekstva, Dezire dolazi nazad u Malard sa svojom tek rođenom ćerkom, dok se Steli gubi svaki trag. Za to vreme Stela shvata kako boja kože na najsuroviji mogući način određuje sudbinu čoveka i shodno tome postaje privilegovana belkinja okružena bogatstvom.

Prolazi još jedna decenija, stiže nova generacija žena porodice Vinje, a dve sestre, Džud i Kenedi, sudbina spaja na sasvim neobičan način. Međutim, da li je moguće sastaviti ponovo sve te razbacane fragmente koji stoje ispod višedecenijske prašine Malarda?!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

 

"Ostrvo nestalog drveća" Elif Šafak

Smeštena između Kipra i Londona, "Ostrvo nestalog drveća" pronicljivo je isprepletena knjiga o ljubavi, gubitku, nasleđu, prirodi i pripadnosti. Radnja se odvija u tri vremenske linije. A kao glavna naratorka pojavljuje se Ficus carica (Smokva), koja u maniru magijskog realizma čitaoce upoznaje s grčko-turskom porodicom Kazancakis. Šesnaestogodišnja tinejdžerka Ada Kazancakis uporno pokušava da ublaži tugu nastalu nakon majčine smrti, dok se njen otac Kostas, potpuno slomljen usled gubitka voljene žene, sve više povlači u sebe.

Nakon što Adina tetka, Merjem neočekivano dođe u posetu, tinejdžerka počinje rasplitati tajnu porodičnu istoriju. Ujedno, na površinu izbijaju i davno potisnuta sećanja na zabranjenu ljubav između Grka i Turkinje, usled vihora građanskog rata na Kipru.

Profimedia
 

"Ritam Harlema" Kolson Vajthed

Radnja romana "Ritam Harlema" smeštena je između 1959. i 1964. godine i prati uglednog i povučenog prodavca nameštaja Reja Karnija. Karni vodi sopstvenu radnju, ima ženu Elizabet sa kojom očekuje drugo dete, a njihov mali stan jedva da je dovoljan za život jedne osobe. Pored nerešenog stambenog pitanja ni radnja u Harlemu nema baš najbolji promet. Ipak, Rej ne želi da ima bilo kakve dodirne tačke s kriminalom, te nastoji da materijalnu sigurnost obezbedi čistim poslovima.

Međutim, sve se menja u momentu kad Karnijev rođak Fredi, koji se oduvek bavi sitnim krađama i iznudama, odjednom odluči da izvrši organizovani upad u harlemski hotel Tereza. Fredi nudi rođaku mogućnost lake zarade, a potrebno je samo da Karni nakon pljačke u sklopu svoje radnje na neki način utopi ukradeni nakit.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike