Makron osuđuje "lov" na Žerara Depardjea: Otkrio šta misli o glumcu optuženom za silovanje

21.12.2023

11:30

0

Autor: Dejan Ćirić

"On čini Francusku ponosnom", rekao je lider ove zemlje

Makron osuđuje "lov" na Žerara Depardjea: Otkrio šta misli o glumcu optuženom za silovanje
Copyright AP Photo/Michel Euler Profimedia

Francuski predsednik Emanuel Makron stao je na stranu filmske zvezde Žerara Depardjea i usprotivio se, kako je rekao, "lovu" koji se na njega vodi.

On se distancirao od zahteva francuske Vlade da se glumcu oduzme najveće francusko odlikovanje, medalja Legije časti, posle optužbi za seksizam i seksualni napad, prenosi Politiko.

Stephanie Lecocq/Pool via AP
 

- Veliki sam obožavalac Žerara Depardjea, on je sjajan glumac. Pomogao je da se svet upozna sa našim velikim piscima, on čini Francusku ponosnom - rekao je Makron tokom intervjua za TV kanal "Frans Senk" (France 5).

Prvi čovek Francuske i ranije je slično reagovao na optužbe za seksualni napad, piše "Politiko", pošto je posle optužbi za silovanje protiv bivšeg ministra Nikole Iloa, rekao da bi prioritet trebalo da bude "efikasnost pravosudnog sistema" i da slučaj treba tretirati bez "samozadovoljstva i bez pokretanja inkvizicije".

Yoan Valat, Pool via AP
 

Više od deset žena ga optužilo za seksualno nasilje

Depardje se poslednjih godina suočio sa nizom optužbi za seksizam i seksualno nasilje, koje je on negirao. Posle nedavno objavljenog dokumentarca "Complement d'Enquete" na televiziji Frans 2, u kome je glumac izneo nepristojne komentare o ženama tokom svog putovanja u Severnu Koreju 2018. godine, francuska ministarka kulture je zatražila da mu se oduzme Legija časti.

Profimedia
 

U martu 2022. pariski sud je odlučio da će nastaviti istragu protiv glumca nakon što ga je jedna glumica optužila za silovanje. Rojters dodaje da se kasnije oglasila glumica Šarlot Arno, koja je rekla da je ona žena koja je optužila Depardjea, kao i da nije mogla da nastavi ćutanje o svemu što je doživela. Od tada, više od 10 žena optužilo je Depardjea za seksualno nasilje, navodi Rojters.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike