Španski glumac Gabriel Guevara uhapšen na filmskom festivalu u Veneciji: Optužen za seksualno zlostavljanje!

04.09.2023

18:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Nije bio službeni gost 80. Mostre

Španski glumac Gabriel Guevara uhapšen na filmskom festivalu u Veneciji: Optužen za seksualno zlostavljanje!
Copyright Profimedia

Mladi španski glumac Gabriel Guevara (22), zvezda filma "My Fault" ("Culpa Mia"), uhapšen je tokom Venecijanskog filmskog festivala zbog optužbi za seksualno zlostavljanje. Za njim je bila raspisana međunarodna poternica.  

Profimedia
 

Guevara je otputovao u Veneciju kako bi učestvovao na dodeli nagrade "Filming Italy" za najbolji film, u nedelju. On je trebalo da dobije pomenutu međunarodnu nagradu u konkurenciji Mlada generacija za svoju ulogu u filmu "My Fault".

Nije bio službeni gost festivala

Venecijanski filmski festival objavio je saopštenje u kojem se navodi da Guevara nije bio službeni gost 80. izdanja festivala.

"Nakon vesti koje su se pojavljivale na mnogim portalima, a koje se odnose na hapšenje španskog glumca Gabriela Guevare u Veneciji, Bijenale ovim pojašnjava da njegovo prisustvo u Veneciji nije bilo povezano ni sa kakvim događajima ili produkcijama u vezi sa 80. Venecijanskim međunarodnim filmskim festivalom", navodi se u saopštenju.

 

 

Organizatori inicijative "Filming Italy" rekli su lokalnoj novinskoj agenciji Ansa da su "iz predostrožnosti obustavili svako priznanje, čekajući da se utvrdi priroda činjenica koje se tiču ​​njega, s potpunim poverenjem da će pravda ići svojim tokom", prenosi klix.ba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike