Dramatični detalji suđenja Gvinet Paltrou u novom dokumentarcu: Sumnja na seksualno napastvovanje i brutalnost advokata (VIDEO)

19.12.2023

14:30

0

Poroti je trebalo samo dva sata da presudi

Dramatični detalji suđenja Gvinet Paltrou u novom dokumentarcu: Sumnja na seksualno napastvovanje i brutalnost advokata (VIDEO)
Gvinet Paltrou - Copyright Profimedia

U Velikoj Britaniji juče je prikazan dokumentarac "Gwyneth vs Terry: The Ski Crash Trial".

Film donosi nov ugao gledanja na suđenje slavne glumice Gvinet Paltrou i Terija Sandersona, koji ju je tužio da ga je na skijanju 2016. godine u Juti udarila s leđa, usled čega su mu slomljena četiri rebra, a zadobio je i trajno oštećenje mozga.

Profimedia
 

Daily Mail ceo sudski slučaj opisuje kao borbu Davida protiv Golijata, pri čemu Golijata predstavlja slavna glumica, vlasnica luksuznog velnes brenda Goop, u vrednosti od 200 miliona dolara.

Brutalno unakrsno ispitivanje

Dokumentarac se vraća na brutalno unakrsno ispitivanje Sandersona, oca troje dece, od strane advokata Gvinet Paltrou, koji ga je pitao zašto sa svojom ćerkom ne razgovara 13 godina.

Bivša partnerka Terija Sandersona, Karlin Dejvidson, rekla je da je pravni tim glumice okrenuo ćerke Sandersona jedne protiv druge.

Profimedia
 

Dejvidson je iznela drugačiju stranu priče:

- Sanderson je bio vrlo blizak sa svojim ćerkama, volele su ga. Kad su njegove ćerke okrenuli jednu protiv druge, to mi je jako smetalo jer sam poznavala te devojke. Slomilo mi je srce. To je bilo nepošteno i neljubazno, i uopšte nije tačan opis onoga što se dešavalo u toj porodici.

Poručila je da i dalje gaji osećanja prema Teriju.

Samo dva sata za utvrđivanje krivice

Nakon osam dana svedočenja, poroti je trebalo samo dva sata da utvrdi da je Sanderson "100 odsto" kriv za nesreću pa je odlučeno u martu ove godine da Gvinet plati tek jedan dolar odštete.

U filmu se pojavljuje i Samanta Džuri, članica porote koja je presudila u korist glumice, koja je rekla da su reči Sandersona izgubile verodostojnost kada su advokati Gvinet Paltrou prikazali kako su izmonitirane fotografije sa odmora, odnosno nezgode za koju je on tvrdio da mu je uništila život.

Profimedia
 

S druge strane, psihijatar Sandersona je tvrdio da su ove fotografije zloupotrebljene, nakon što mu je odlazak na odmor preporučen kao oporavak od nesreće.

Sumnja na seksualno napastvovanje

Gvinet Paltrou je odlučno negirala krivicu i uvek tvrdila da je Sanderson "naleteo na nju na ski-stazi".

Samanta Džuri dodala je da je veliki uticaj na odluku imala izjava glumice da je pomislila da će je Teri seksualno napastvovati kada je naleteo na nju.

- Kada se tako nešto dogodi, kada se osećate kao da ste seksualno napadnuti, to je drugačija vrsta sećanja zbog kojeg ćete uvek biti traumatizovani - objasnila je.

Profimedia
 

Sudski spor između Gvinet Paltrou i Terija Sandersona iznova otvara temu o suđenju poznatim ličnostima, kao i dilemu da li slava ima uticaj na konačnu odluku.

Takođe, izjava Gvinet Paltrou kako joj je Sanderson pokvario pola dana skijanja postala je mim na internetu i ide u prilog tome da su slavne ličnosti uvek zaštićene i često bezobzirne.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike