Objavljen uzrok smrti glumca Metjua Perija

15.12.2023

23:45

0

Autor: M. Vu.

Faktori koji su doprineli Perijevoj smrti uključivali su utapanje, bolest koronarnih arterija i efekte buprenorfina

Objavljen uzrok smrti glumca Metjua Perija
Metju Peri - Copyright Profimedia

Metju Peri je umro od „akutnog dejstva ketamina“, leka koji se koristi za lečenje depresije.

Medicinska kancelarija okruga Los Anđeles je upravo objavila toksikološki izveštaj, zaključivši da je glumac uzimao terapiju infuzijom ketamina za depresiju i anksioznost nedelju i po pre smrti.

Ketamin u njegovom sistemu u vreme njegove smrti, međutim, „nije mogao biti od te terapije infuzijom, pošto je dejstvo ketamina 3 do 4 sata ili manje“.

Prema izveštaju, ketamin u Perijevom sistemu je izazvao i „kardiovaskularnu prekomernu stimulaciju i respiratornu depresiju“.

Nisu pronađeni dokazi korišćenja alkohola, metamfetamina, kokaina, heroina, PCP ili fentanila. Faktori koji su doprineli Perijevoj smrti uključivali su utapanje, bolest koronarnih arterija i efekte buprenorfina. Buprenorfin se koristi za odvikavanje zavisnika od opioida.

Profimedia
 

Nakon operacije debelog creva 2018. godine prepisani su mu lekovi za bolove, koji nisu bili dovoljni da mu ublaže tegobe, zbog čega je glumac sa ulice nabavljao oksikontin sa fentanilom.

Ono što je interesantno, prema zvaničnom izveštaju, Metju Peri je neko vreme bio podvrgnut terapiji infuzijom ketamina, ali 6 meseci pre nego što je preminuo, novi lekar je odlučio da mu smanji dozu terapije jer se glumac osećao bolje. Izveštaj ne kaže koliko često je Peri primao terapiju infuzijom ketamina u mesecima pre nego što je umro.

Profimedia
 

Iako pušenje nije navedeno kao faktor koji doprinosi Perijevoj smrti, u izveštaju se navodi da je pušio 2 paklice cigareta dnevno, imao HOBP/emfizem i dijabetes.

Peri je godinama vodio bitku sa zavisnošću od droge i alkohola, o čemu je i sam javno govorio. Prvi put je otišao na rehabilitaciju 1997. godine, a onda se ponovo prijavio 2001. i 2011. Koliko su mu problemi bili veliki priznao je tek 2016, kada je u velikom intervjuu priznao da se ne seća da je snimao tri sezone Prijatelja zbog zavisnosti.

Metju Peri, glumac koji je tumačio ulogu Čendlera Binga u čuvenoj seriji „Prijatelji“, umro je u 55. godini.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike