Metju Peri je trebalo da poseti Beograd? Iz jednog razloga je to bilo nemoguće

03.12.2023

10:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Izdavanje glumčeve autobiografije u Srbiji je ubrzala njegova smrt

Metju Peri je trebalo da poseti Beograd? Iz jednog razloga je to bilo nemoguće
Copyright Profimedia

Urednik u izdavačkoj kući Laguna Srđan Krstić kaže da nije iznenađen smrću glumca Metjua Perija, čija iskrena autobiografija pokazuje da je, uprkos uspehu, bio duboko nesrećan, da mu nisu pokušali pomoći, i da njeno čitanje može biti korisno svima.

Promo/Laguna
 

Krstić je za Tanjug rekao da nema informaciju da je Peri bio spreman da dođe na promociju svoje autobiografije u Beograd, a u javnosti pomenut iznos od 100.000 ili 200.000 dolara izdavačke kuće nemaju za dolazak pisca, niti bi neki tiraž u Srbiji to mogao isplatiti.

Ćumezi, dileri, pilule

Prema njegovim rečima, Perijeva knjiga "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar" je bila u planu za početak sledeće godine, njena priprema je bila u završnoj fazi, a izdavanje je ubrzala iznenadna glumčeva smrt. Krstić je priznao da ga Perijeva smrt nije začudila, jer i pored toga što se nije drogirao, imao je dosta problema sa zdravljem, koji poslednjih godina nisu bili direktno vezani za zavisnost.

Profimedia
 

- Na mene je ostavilo najjači utisak da je to čovek koji je imao sve, bio je lep, mlad, popularan, imao puno novca, a bio je duboko nesrećan - ističe Krstić. Prema njegovim rečima, knjiga govori o tome da bez obzira na to šta nam se predstavljalo da je cilj u životu, bitno je ono što je u nama samima.

- Kad je imao sve i bio jedan od najpopularnijih na planeti, bio je duboko nesrećan. Kako sam kaže: "Sedeo sam po ćumezima, kontaktirao sa dilerima i pravio planove kako ću da obezbedim sebi pilule" - otkriva Krstić i dodaje da je Peri bio zavisnik od alkohola i medikamenata, i nije mogao da izađe iz praznine koju je osećao duboko u sebi, bez obzira na sve što je postigao.

Profimedia
 

Trenutak kada Džulija Roberts osvaja Oskara

Pomenuvši da je bio u vezi sa glumicom Gvinet Paltrou, kao i Džulijom Roberts, "koju je ostavio jer se uvek plašio da ne bude ostavljen", Krstić je ocenio da takav postupak ukazuje na preventivni "mehanizam da ne bi bio povređen i ostavljen".

- Kad je video Robertsovu u trenutku kad je primala Okara, bio je u bolnici na odvikavanju, samo se pokrio preko glave. Bio je svestan šta propušta zbog onoga što ga muči, a ne zna kako sa tim da se izbori - naveo je Krstić.

Profimedia
 

Perijev lik Čendlera Binga iz "Prijatelja" mnogima je obeležio mladost, odrastanje i život, a Krstić je dodao da je to bila uspešna i fina serija u kojoj nije bilo ružnih stvari, a kada umre glumac "na neki način umre i lik, i to je ono što ljude pogađa."

Nećeš igrati u seriji ako se ne središ

- Ljudi od autobiografije očekuju sve, i on je to uradio. Ne pominje imena nekih glumica i likova koji su bili značajni u njegovom životu, ali pričao je o sebi veoma otvoreno i to je jako retko - otkriva Krstić i ocenjuje da su se neki drugi ljudi, možda, zapitali da Peri ima problem i da bi mu bilo potrebno lečenje, on onda možda ne bi davao "Prijateljima" ono što je davao 10 godina, jer je "takav kakav je, bio koristan seriji".

Profimedia
 

- To su neka moralna pitanja koja se postavljaju. To je čovek sa problemom za koji su svi znali, a niko se nije trudio mnogo da pomogne i izbavi ga iz toga, da kaže: "Nećeš igrati u seriji ako se ne središ". Nije bilo uslova, on im je odgovarao takav. 

Navodeći da Peri "drugi put nije imao", Krstić je ocenio da je zato "knjigom želeo da pomogne drugima da se leče od zavisnosti''. Najbolju prođu imaju autobiografije u kojima se "priča iskreno i oseti se dah života", a Metju je upravo takvu napisao. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike