Poslednji roman Dobrice Ćosića na kojem je radio veče pred smrt: Šta nas čeka u predstojećoj Noći knjige

04.12.2023

16:50

0

U 33 grada u Srbiji, na 60 lokacija i sa više od 50.000 naslova

Poslednji roman Dobrice Ćosića na kojem je radio veče pred smrt: Šta nas čeka u predstojećoj Noći knjige
Copyright Profimedia

Izdavačka kuća Laguna spremila je mnogo noviteta domaće i svetske književnosti, uz velike popuste i druženje sa piscima za manifestaciju "Noć knjige" od 8. do 10. decembra, najavila je danas njena predstavnica Tanja Vučković.

- Ne želimo da od književnosti pravimo nepoznanicu, da bude rezervisana samo za uski krug čitalaca, nego želimo da stigne u sve domove. Biće knjiga za sve ukuse, uzraste i interesovanja - navela je Vučković na konferenciji za novinare.

Profimedia
 

Prema njenim rečima, čitaoce tokom "Noći knjige" očekuju nove knjige domaćih pisaca kao "Noćne reči" Vladimira Tabaševića, " Da li i kod tebe pljušti?" Sonje Ćirić, "Heroji i gubitnici" Vuleta Žurića, "Bastadur" Jasenke Lalović, "Ludi kralj" Željka Ivanovića i "Pakrac" Vladana Matijevića.

Druženje sa piscima

Kako je najavljeno, Laguna će prirediti druženje sa piscima u Beogradu, u svojim knjižarama "Delfi" u Studentskom kulturnom centru,  "Borislav Pekić", u šoping centrima Ušće, Beo i Delta siti.

Tokom manifestacije koja se održava u 33 grada u Srbiji, na 60 lokacija i sa više od 50.000 naslova, Lagunini pisci će posetiti i knjižare u Novom Sadu, Leskovcu, Gornjem Milanovcu i Zrenjaninu.

Profimedia
 

Urednica Lagune Ivana Misirlić istakla je među novim naslovima "Knjigu o Titu", poslednju Dobrice Ćosića (1921-2014) na kojoj je radio u noći svoje smrti, a u pitanju je "vrlo zanimljiva, poprilično autobiografska knjiga".

"Bioskopska promišljanja" Kventina Tarantina

Prema njenim rečima, čitaoce očekuje i "Božićna knjižara" Dženi Kolgan, kao spoj ljubavnog romana sa hepiendom i priče o dve sestre, kao i roman "Gospođa" E.L. Džejms, koji kao nastavak njenog bestselera "Gospodin" donosi ljubavno-erotske  priče.

Promo/Laguna
 

Među novim Laguninim naslovima su i "Prijatelji, ljubavnici i "Velika strašna stvar" glumca Metjua Perija (1969-2023), "Nikad nikad" Kolin Huver i Tarin Fišer, "Kradljivica jagoda" Džoane Haris i "Čarobne bajke" Lore Sampson

- Bioskopska promišljanja" reditelja Kventina Tarantina će vas naterati da odete i pogledate sve te filmove. Prava je poslastica za one koji vole film i dobru priču - navela je Misirlić.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike