Hani Selimović uručena nagrada "Ružica Sokić": "Lepi dani u ovom poslu su retki, ovo je jedan od tih" (GALERIJA)

14.12.2023

18:30

0

Nagradu joj je uručio Radoslav Zelenović

Hani Selimović uručena nagrada "Ružica Sokić": "Lepi dani u ovom poslu su retki, ovo je jedan od tih" (GALERIJA)
Copyright A.H./ATAImages

Nagrada "Ružica Sokić" za najbolju ulogu u sezoni, koja se dodeljuje 14. decembra, na dan rođenja naše velike glumice, svečano je uručena danas Hani Selimović, u Ateljeu 212.

A.H./ATAImages
 

Ona je izabrana  većinom glasova više od dvadeset uglednih ličnosti iz sveta teatra i filma, koje su članovi Fondacije "Ružica Sokić" pozvali da predlože mlade perspektivne dramske umetnike ili studente pozorišne, filmske i drugih srodnih umetnosti za priznanje za najbolju mladu glumicu, a nagrada se sastoji od Povelje i novčanog iznosa.

Hani Selimović nagradu je uručio Radoslav Zelenović, a o njenom talentu nadahnuto su govorili njen profesor Nebojša Dugalić i rediteljka Tatjana Mandić Rigonat.

Sebi ste najveća prepreka

Na kraju svojim kolegama se obratila i Hana Selimović.

A.H./ATAImages
 

- Skromnost mi nalaže da kažem da mi nije bilo ugodno da slušam sve ovo o sebi ali to bi bila laž. Čitala sam nedavno jedan intervju Ružice Sokić u kome je govorila o svojoj stalnoj, permanentnoj nesigurnosti da li vredi to što radi, da li će umeti, da li ima smisla... Razumem njen nespokoj.

A.H./ATAImages
 

Ovaj posao je, suprotno raširenom mišljenju, iznurujuć, naporan, posao pun strahova. Ja izbegavam da kažem težak, u kontekstu mnogih drugih, ali jeste težak. Jer vi samo sebe imate i stalno se pre svega o sebe saplićete, sebi ste najveća prepreka i stalno to iznova treba da prevazilazite. Lepi dani u ovom poslu su retki.

Ovo jedan od tih dana, htela bi da se zahvalim i svojim bližnjima što me trpe i vole u danima koji nisu tako lepi kao ovaj.

Prethodne laureatkinje ove nagrade su Kalina Kovačević, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Milica Gojković i Jovana Stojiljković, a Specijalno priznanje 2016. dobila je Jelena Blagojević.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike