Kako su glumci iz "Krune" "skinuli" članove kraljevske porodice: Jedna žena ih je terala da rade neverovatne stvari (FOTO)

01.12.2023

18:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Najvažniji savet koji im je davala je da zanemare svoje predrasude o likovima koje igraju i da ih posmatraju kao da ih nikada pre nisu videli

Kako su glumci iz "Krune" "skinuli" članove kraljevske porodice: Jedna žena ih je terala da rade neverovatne stvari (FOTO)
Copyright Profimedia

Mišljenje mnogih koji gledaju popularnu i trenutno aktuelnu Netfliksovu seriju "Kruna", jeste da su glumci savršeno i do detalja „skinuli” pokrete, mimiku i ponašanje svojih likova, članova britanske kraljevske porodice.

Profimedia
 

Za verno otelotvorenje kraljice Elizabete, Princa Filipa, princa Čarlsa, princeze Dajane i ostalih pripadnika britanske kraljevske porodice, zaslužna je Poli Benet, koreograf i trener pokreta, koja je na seriji radila od treće sezone. Njen zadatak je bio da pomogne glumcima da usvoje fizičke osobine i gestove likova koje tumače, kako bi i po tome bili prepoznatljivi gledaocima. Ona je u seriji radila sa različitim glumcima koji su igrali iste likove u različitim životnim dobima, pomagala im da usklade svoje pokrete sa prethodnim i budućim glumcima, ali i da unesu svoj lični pečat i kreativnost u ulogu.

Profimedia
 

Pokreti, držanje, hod, pogled...

Poli je, takođe, učila glumce kako da se prilagode različitim scenarijima i situacijama, kao što su javni nastupi, privatni razgovori, protokolarni događaji i intimni trenuci.

Serija "Kruna" je istorijska drama o životu i vladavini britanske kraljice Elizabete II i njenih naslednika, koja je osvojila sedam Zlatnih globusa i deset Emija. Za ovu seriju, Benet je proučavala brojne fotografije i video snimke pripadnika kraljevske porodice, analizirala je njihove pokrete, držanje, hod, pogled, izraze lica i način pozdravljanja.

Profimedia
 

Ona je, takođe, istraživala psihološke i istorijske činioce koji su uticali na njihov način ponašanja. Osim što je pomagala glumcima da usvoje pokrete članova kraljevske porodice, radila, takođe, i na različitim scenama koje su uključivale ples, jahanje, plivanje i druge aktivnosti.

Profimedia
 

Poli Benet je diplomirala istoriju umetnosti na Univerzitetu u Edinburgu i magistrirala studije pokreta na Kraljevskoj centralnoj školi za govor i dramu, navodi Politika. Radila je na mnogim filmovima i serijama kao koreograf, trener pokreta i reditelj.

Jedan od njenih poznatijih projekata je "Boemska rapsodija", biografski film o legendarnom pevaču grupe "Kvin", Frediju Merkuriju. Film je osvojio četiri Oskara, dva Zlatna globusa i dva Emija. Benet je bila trener pokreta za glavnog glumca Ramija Maleka, kojem je pomogla da usvoji fizičke i vokalne osobine Fredija Merkurija, kao i da izvede njegove čuvene nastupe na pozornici.

Foto: Promo/Blitzfilm
 

U najnovijem biografskom filmu o kralju rokerola, Elvisu Prisliju, „Elvis“ Poli je bila glavni trener pokreta i koreograf za glavnog glumca Ostina Batlera, koji glumi Prislija.

Nešto teško na glavi

Benet je rekla da je njen cilj da glumcima pruži praktične alate i savete koji će im pomoći da se užive u svoje likove, ali i da ih razumeju i poštuju. Istakla je da je uživala u radu na seriji "Kruna", jer je to bila prilika da istraži i prikaže različite aspekte kraljevske porodice, koji su često skriveni od javnosti. 

Profimedia
 

Najvažniji savet koje je davala glumcima u ovoj seriji je da zanemare svoje predrasude o likovima koje igraju i da ih posmatraju kao da ih nikada pre nisu videli. Tražila je da proučavaju njihove fotografije i video snimke, da analiziraju njihove pokrete, držanje, hod, pogled, izraze lica i način pozdravljanja. Da traže sličnosti i razlike između slika i da pokušaju da shvate šta njihovi pokreti otkrivaju o njihovim psihologijama.

Profimedia
 

Benet je savetovala glumce i da zamisle da nose nešto teško na glavi, kao što je kruna, kako bi dočarali pritisak i odgovornost koju osećaju likovi koje glume. Od njih je zahtevala da se kreću s dostojanstvom, elegancijom i samopouzdanjem, ali i da pokažu ranjivost i emocije koje kriju iza fasade. Da ne rade imitacije, već da pronađu suštinu i motivaciju svojih likova. Da budu autentični, istiniti i uverljivi u svojim izvedbama. To su i postigli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike