Skandal zbog sina Harija i Megan poprima sve veće razmere: Poznati voditelj otkrio imena koja nisu smela da budu izgovorena (FOTO)

30.11.2023

10:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U britanskom izdanju nove knjige Omida Skobija o kraljevskoj porodici imena ne postoje, ali su zato, navodno greškom, objavljena u holandskom prevodu

Skandal zbog sina Harija i Megan poprima sve veće razmere: Poznati voditelj otkrio imena koja nisu smela da budu izgovorena (FOTO)
Megan Markl i princ Hari - Copyright Profimedia

Voditelj Pirs Morgan je u novoj epizodi emisije "Piers Morgan Uncensored" otkrio imena članova kraljevske porodice koji su bili zabrinuti oko boje kože sina princa Harija i Megan Markl, Arčija Vindzora.

Profimedia
 

Imena su navedena u holandskom izdanju najnovije knjige o britanskoj kraljevskoj porodici Omida Skobija "Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival".

Krivi su kralj Čarls i Kejt Midlton

Morgan je otkrio da su to bili kralj Čarls III i princeza Kejt Midlton.

U knjizi Skobi tvrdi da je Megan pisala privatna pisma Čarlsu, navodeći imena dvoje članova kraljevske porodice koji su učestvovali u navodnim zabrinjavajućim razgovorima oko tena njenog i Harijevog tada još nerođenog sina.

Profimedia
 

Greška u prevodu na holandski

U poslednjem izdanju knjige objavljene u Britaniji, koje obuhvata stanje u britanskoj monarhiji nakon smrti kraljice Elizabete II, Skobi ne navodi imena članova porodice za koje se tvrdi da su dovodili u pitanje boju Arčijeve kože zbog Zakona o kleveti.

Međutim, knjige koje su prevedene na holandski jezik imale su odštampana imena osoba koje su imale rasistička propitivanja.

Profimedia
 

U saopštenju izdavačke kuće Ksander, koja je objavila holandski prevod knjige, navodi se da je prodaja knjige privremeno obustavljena zbog, kako je navela, "greške u prevodu na holandski", koja se trenutno ispravlja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike