Njih dvoje se bace na scenu i šta im Bog da, užasno im je: Reditelj Ivan Vuković o Slobodi Mićalović i Vuku Kostiću (FOTO)

28.11.2023

13:45

0

Autor: Dejan Ćirić

"Način na koji igraju nije jednostavan, i zahteva od njih strašnu pripremu", ističe tvorac predstave "Dečije povrede"

Njih dvoje se bace na scenu i šta im Bog da, užasno im je: Reditelj Ivan Vuković o Slobodi Mićalović i Vuku Kostiću (FOTO)
Copyright Promo/Ana Marković

Reditelj Ivan Vuković govorio je o predstavi "Dečije povrede", duodrami u kojoj igraju Vuk Kostić i Sloboda Mićalović.

Promo/Ana Marković
 

Vuković je otkrio da su "Dečije povrede" Džozefa Radživa bile jedan od tekstova koje je preveo za vreme korone.

- Neki strah me uhvatio, zatvorili su pozorišta, bio sam očajan. I nakon prve faze očaja odlučio sam da se spremim za eksploziju pozorišta. I bio sam u pravu - pozorišta su nikad punija - primetio je reditelj.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Vuković je dodao da su "Dečije povrede" crnohumorna i topla melodrama, a način na koji Mićalović i Kostić igraju nije jednostavan, i "zahteva od njih strašnu pripremu".

Igraju iz petnih žila

- Užasno im je stalno i nekako se oseća da kada glumci igraju ne znaju da li će ili neće dobiti publiku, i šta će se dogoditi na sceni. Njih dvoje se bace na scenu pred nama i šta im Bog da. Igraju iz petnih žila - naveo je Vuković.

Upitan kako vidi našu trenutnu pozorišnu scenu, Vuković je rekao da je raznorodna i zanimljiva, pogotovo što neke predstave koje nisu iz Beograda dobijaju gomilu nagrada po festivalima.

- Radimo u čudnom vremenu. Ima ona stara šala da u Srbiji patimo od previše istorije. Ne stižemo napraviti odnos prema nečemu, a već stiže nova stvar. Sada se haos događa u celom svetu. Još više je glasova i još teže shvatiti šta bi publici prijalo - naveo je Vuković i dodao:

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Na našoj sceni ima puno mladih ljudi koji uporedo idu na snimanja sve više serija, glumci su dosta zauzeti i pozorišta, gde su male plate, imaju problem da naprave veće podele. Ipak, ne odustajemo od pozorišta i čini mi se da "analogna" umetnost u digitalnom vremenu opet ulazi u modu - zaključio je reditelj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike