Širli Meklejn: Slavna holivudska diva koja ispija martinije i veruje u vanzemaljce

29.04.2022

18:30

0

Svaki rođendan ova glumica proslavlja sa Barbrom Strajsend - obe su rođene istog dana

Širli Meklejn: Slavna holivudska diva koja ispija martinije i veruje u vanzemaljce
profimedia-0211673906 - Copyright Širli Meklejn Profimedia

Širli Meklejn, oskarovka, američka glumica starije generacije, proslavila je nedavno 88. rođendan. Njen rođeni brat Voren Biti bio je jedan od najvećih holivudskih zavodnika, a sudeći po njenom ljubavnom životu, ni Širli nije bila daleko od toga u mlađim danima.

Svaki rođendan ova glumica proslavlja sa Barbrom Strajsend. Obe su rođene istog dana, doduše, ne i iste godine. Širli je rođena 1934, a Barbra 1942. Na sahrane svojih prijatelja ne ide, „iz principa“, jer veruje da duša putuje svemirom i da na zemlju silazi „da bi utvrdila gradivo“.

Otuda njeno verovanje u postojanje života van Zemlje i veliko interesovanje za neidentifikovane leteće objekte (NLO). Često se zbog takvog razmišljanja nalazi na meti šala TV voditelja i zabavljača. Međutim, ona sama uopšte ne haje za negativne komentare.

Širli Meklejn Profimedia
 

- Volim šale na svoj račun, posebno kada su duhovite – ističe Širli.

Poslednji put paparaci su uspeli da je „uhvate“ pre godinu dana, dok je ispijala martini u Malibuu u Los Anđelesu.

Spada među poslednje žive holivudske legende.

- Govorim ljudima da nisam nikakva diva, jer to je istina. Moram se vratiti u prošlost i reći da sve što danas jesam proizilazi iz časova baleta koje sam pohađala. Moram se vratiti u ta davna vremena u kojima su težak i pošten rad, s dozom umetnosti, bili sve. Ostala sam u tom poslu i nikada nisam razmišljala da prestanem, jer sam želela sama sebi da plaćam avionske karte za putovanja - izjavila je glumica u intervjuu za „Varajeti”.

Inače, Širli je majka, zbog slabih zglobova, odvela na balet sa tri godine.

Širli Meklejn Profimedia
 

- Tamo se moja mašta usidrila. Ono što je bilo moja terapija, postalo je moj život - ispričala je ova glumica.

Govorila je da je tokom života „zaradila” psihologiju siročeta.

- Moji roditelji su uvek bili zauzeti, tako da sam, kad sam imala 11 godina, morala da ustanem rano da bih sama krenula u školu, a zatim na čas baleta. Išla sam autobusom i tramvajem. Nisam imala s kim da razgovaram, jer su moji roditelji bili u krevetu kad bih došla kući. Svaki dan sam se pitala: Ko sam zapravo ja?- govorila je o svom detinjstvu Širli.

U Njujork je stigla sa 18 godina.

- Došla sam u Njujork širom otvorenih očiju, hrabra, optimistična i sigurna da ću preko noći srušiti svet šou-biznisa. Naivnost vam je neophodna ako želite da preživite u Njujorku, kao i mazohistički humor kao neizbežan lični hir – kaže Širli.

Prvi put zaigrala je u Holivudu u Hičkokovom filmu „Nevolje s Harijem“ 1955. godine.

Zatim je usledila komedija “Put oko sveta za 80 dana”, koja je osvojila Oskara za najbolji film. Kasnije je glumila u proslavljenim komedijama “Apartman” i “Slatka Irma”.

Širli Meklejn Profimedia
 

Nominacije za Oskara doneli su joj filmovi „Neki su dotrčali“, „Apartman“, „Slatka Irma“ i „Prekretnica“.

Ipak, Oskara je dobila za film„Vreme nežnosti“, u kome je igrala uz Džeka Nikolsona. Partneri na filmu su joj, između ostalih, bili i Entoni Kvin, Robert Mičam, Frenk Sinatra, Klint Istvud, Kevin Kostner...

Tokom karijere nikad nije zaigrala sa svojim mlađim bratom Vorenom Bitijem. Zajedno su nastupili samo u predsedničkoj kampanji Džordža Mekgaverna, na izborima 1972. godine, koje je ovaj demokrata izgubio od Ričarda Niksona.

Širli Meklejn Profimedia
 

S bivšim suprugom Stivenom Parkerom 30 godina je bila u slobodnom braku. Ona je u jednom intervjuu pre sedam godina izjavila da je tajna dugog i srećnog braka u preljubi.

Imala je afere sa mnogim zvezdama, poput Roberta Mičama i Iva Montana.

- Džek Lemon je bio suviše dobar i previše fin da bi mi bio privlačan, a Džek Nikolson je s druge strane bio previše opasan – govorila je Širli.

Širli Meklejn Profimedia
 

Iz braka sa Stivom, Širli ima ćerku Sašu Parker. Danas živi u kući u Novom Meksiku, sa psom. Njeni gosti ručaju u trpezariji, koja je, kao i vlasnica, „glumila“ u „Vremenu nežnosti“.

Do sada je napisala 12 knjiga i prodala ih u više od 20 miliona primeraka.

- Moja karijera u ovom životu je bila podeljena - objasnila je jednom. - Gluma, pevanje i igranje su spoljašnji izraz onog što ja jesam. Ali da biste me poznavali i razumeli, potrebno je da znate šta mislim, kako se osećam i gde me vodi životna putanja. To ćete naći u rečima koje sam zapisala – kaže ova legenda Holivuda koja uspeva da prkosi godinama i svim preprekama u životu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike