Dženifer, Lisa i Dejvid se oprostili od Metjua: Dirljive poruke prepune emocija i ljubavi (FOTO)

17.11.2023

12:00

0

Tek sada su smogli snage da podele sa javnošću nezaboravne trenutke sa snimanja i života

Dženifer, Lisa i Dejvid se oprostili od Metjua: Dirljive poruke prepune emocija i ljubavi (FOTO)
Copyright Profimedia

Metju Peri je iznenada preminuo 28. oktobra. Ceo svet je bio šokiran njegovom smrću.

Brojni fanovi širom planete su odmah nakon tragične vesti počeli da se od njega opraštaju dirljivim rečima. Dugo se čekala reakcija njegovih kolega iz serije "Prijatelji" koji su se i van serije voleli i funkcionisali kao porodica.

Profimedia
 

Metju Peri je sahranjen 3. novembra u krugu porodice i najbližih prijatelja. Tek sada su zvezde "Prijatelja" Dženifer Aniston, Lisa Kudrou i Dejvid Švimer, smogli snage da se od njega oproste javno i sa fanovima podele neke nezaboravne trenutke sa snimanja serije koja je obeležila mnoge generacije.

Dženifer Aniston: Pričam sa tobom svaki dan

Glumica Dženifer Aniston je poručila na Instagramu da ju je smrt Metjua Perija duboko potresla.

Profimedia
 

- Ovo me je duboko potreslo… Oprostiti se sa našim Metjuom bilo je poput ludog talasa emocija kakav nikad pre nisam doživela - napisala je Aniston na Instagramu.

Ona je istakla da je Peri uvek voleo da zasmejava ljude.

Profimedia
 

- Kako je i sam rekao, ako ne čuje smeh, mislio je da će umreti. Život mu je doslovno zavisio do toga. I ovaj dečak je uspeo u tome. Sve nas je zasmejavao. I jako smo se smejali. Poslednjih nekoliko nedelja jedno drugom smo slali naše poruke. Smejanje i plakanje, pa opet smejanje. Čuvaću ih zauvek - napisala je Aniston.

Objavila je i sliku poruke sa Metjuom koju joj je „poslao niotkuda jednog dana”.

- Metju, jako te volim i znam da si sada potpuno miran i da te ništa ne boli. Pričam sa tobom svaki dan. Ponekad te gotovo mogu čuti kako govoriš: "Možeš li da budeš ikako luđa?" Odmori se, mali brate. Uvek si mi ulepšavao dan - zaključila je Aniston.

Lisa Kudrou: Hvala što si bio fantastičan i kad ti nije bilo dobro

Lisa Kudrou se osvrnula na same početke prikazivanja serije i 1996. godinu.

- Hvala što si me toliko zasmejavao time što si govorio, da su me mišići boleli od toga, a suze su mi se slivale niz lice svaki dan. Hvala ti na otvorenosti i na razgovorima - napisala je ona. Lisa nije zaobišla ni temu njegove borbe sa zavisnošću:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Kudrow (@lisakudrow)

- Hvala ti što si se pojavio na poslu kada ti nije bilo dobro, a onda si bio fantastičan. Hvala za najboljih 10 godina koje čovek može da ima. Hvala što si mi verovao.

Kudrou i Peri su dugo bili zaslužni za šale na svoj račun u hit sitkomu iz 90-ih.

Dejvid Švimer: Od šest stranaca smo napravili porodicu

Dejvid Švimer je u seriji glumio Rosa Gelera, najboljeg prijatelja Čendlera Binga čiji lik je tumačio Metju Peri. On je na Instagramu napisao:

- Metju, Hvala ti za 10 neverovatnih godina smeha i kreativnosti.

Youtube printscreen / TBS
 

Nikada neću zaboraviti tvoj besprekoran tajming. Mogao si da uzmeš ravnu liniju dijaloga i prilagodiš je po svojoj volji, i to je rezultiralo nečim tako originalnim i neočekivano smešnim da još impresionira.

A ti si imao srca i zbog toga si bio velikodušan i delio si to sa nama, tako da smo mogli da od šest stranaca da napravimo porodicu. Ova fotografija je jedan od mojih najdražih trenutaka s tobom. Sada me tera i na smeh i na tugu u isto vreme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Schwimmer (@_schwim_)

Zamišljam te tamo gore, negde, u istom belom odelu, s rukama u džepovima, kako gledaš okolo... "Može li biti oblačnije?".

Metju Peri je jednom prilikom rekao kako je Dejvid Švimer insistirao da svih šest glumaca u "Pirjateljima" dobijaju iste honorare iako su producenti želeli da više plaćaju njega i Dženifer Aniston jer su u tom momentu bili akteri glavne priče. Švimer to nikada nije zaboravio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike