U najgledanijoj epizodi "Prijatelja" pojavila se slavna holivudska diva: Igrala je devojku koja se sveti Čendleru (FOTO/VIDEO)

31.10.2023

10:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Skoro 53 miliona ljudi je bilo uz male ekrane tokom emitovanja

U najgledanijoj epizodi "Prijatelja" pojavila se slavna holivudska diva: Igrala je devojku koja se sveti Čendleru (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Svet se oprašta od Metjua Perija koji je u subotu umro u 55. godini života. Bio je jedan od članova čuvene šestorke iz kultne serije "Prijatelji", a njegov lik Čendlera Binga je mnogima bio najomiljeniji. Serija i danas, tri decenije od početka emitovanja ima milione fanova širom sveta koji se s tugom opraštaju od preminulog glumca. Godinama je obarala sve rekorde gledanosti, a najgledaniju epizodu u istoriji gledalo je čak 53 miliona ljudi.

Profimedia
 

Uspešan marketinški trik

Radi se o epizodi "The One After the Superbowl", koja je imala dva dela u drugoj sezoni serije. Premijerno je prikazana na NBC-ju 28. januara 1996. godine, kao uvod za televizijski prenos Superboula. 

NBC je te večeri namerno odlučio da ne prikazuje premijeru nove serije, kako se to obično radilo, već je umesto toga odlučio da emituje novu epizodu postojeće, popularne serije. Bio je to deo napora mreže da postigne "dan sa najvećim prihodom od reklama u istoriji televizije."

Profimedia
 

U epizodi su gostovale mnoge holivudske zvezde, uključujući Bruk Šilds i Džuliju Roberts.

Sa 52.925 miliona gledalaca i 47 procenata udela u gledanosti, "The One After the Superbowl" bila je najgledanija epizoda "Prijatelja" svih vremena i najbolje ocenjeni uvodni program za Superboul u istoriji. 

Profimedia
 

Epizoda prati Rosa koji saznaje da je njegov bivši kućni ljubimac, majmun Marsel, zaposlen na filmu koji se snima u Njujorku, a zatim pokušava da dobije ulogu u tom filmu kako bi ponovno video svog ljubimca. Čendler u toj epizodi sreće svoju staru prijateljicu iz detinjstva (Džulija Roberts) koja radi na produkciji, a sa kojom je imao zanimljivu prošlost. Naime, dok su bili u osnovnoj školi, Čendler je podigao njenu suknju dok je bila na pozornici i tako otkrio njene gaćice celoj školi. Njih dvoje dogovaraju novi ljubavni sastanak, ali on ne sluti da se radi o osveti. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike