Metju Peri i Brus Vilis su bili veliki prijatelji: Emotivne reči preminulog glumca i jedna neobična opklada (FOTO/VIDEO)

30.10.2023

20:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Zvezda "Prijatelja" je u svojim memoarima pisala o svom slavnom kolegi i njihovoj zajedničkoj saradnji

Metju Peri i Brus Vilis su bili veliki prijatelji: Emotivne reči preminulog glumca i jedna neobična opklada (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Metju Peri koji je preminuo u subotu u 55. godini života, u svojim memoarima pod nazivom "Friends, Lovers and Big Terrible Thing" je otkrio da je Brus Vilis gostovao u "Prijateljima" jer je izgubio opkladu.

Profimedia
 

Peri se u memoarima prisetio svog susreta sa Vilisom sa kojim je glumio u komediji "The Whole Nine Yards" iz 2000. godine, navodi index.hr. Glumac je rekao da su tokom rada na filmu postali prijatelji, iako se on u to vreme borio sa zavisnošću od alkohola i droge. 

Dugme za uključivanje i isključivanje

"Postojala je velika razlika između Brusa i mene. On je voleo da ide na žurke, ja sam bio zavisnik. Brus ima dugme za uključivanje i isključivanje. Može da se provodi kao lud, a zatim da dobije scenario kao što je "Šesto čulo", i da prestane da se zabavlja i snima film trezan. On nema gen, on nije zavisnik", napisao je Peri i dodao:

"Uprkos zabavi, svi smo bili profesionalci na tom filmu i uspeli smo da se dopadnemmo publici. Brus je sumnjao da će film uopšte uspeti, pa smo se kladili da li će se to desiti, a ako izgubi, morao je da gostuje u "Prijateljima".

Profimedia
 

"The Whole Nine Yards" zaradio je 106 miliona dolara širom sveta i postao najgledaniji film u Americi tri nedelje zaredom. Nakon što je Vilis izgubio opkladu, gostovao je u šestoj sezoni "Prijatelja" kao Pol Stivens, otac devojke sa kojom se zabavljao Ros. Tokom tri epizode u kojima se pojavio, Pol je imao kratku romansu sa likom Dženifer Aniston, Rejčel Grin. Vilisova izvedba je čak rezultirala i osvajanjem Emija za najboljeg gostujućeg glumca u humorističkoj seriji. 

Najlepša sećanja na Vilisa

Peri i Vilis ponovno su se ujedinili nekoliko godina kasnije za nastavak filma "The Whole Nine Yards", koji je doživeo neuspeh na blagajnama. 

"Ako je The Whole Nine Yards bio početak moje filmske slave, pošteno je reći da je bio i kraj", otkrio je Peri. Bez obzira na to, naglasio je da ima lepa sećanja na Vilisa daleko od aure filmske zvezde. 

Profimedia
 

"Ponekad, na kraju noći, kad sunce samo što nije izašlo, svi ostali su otišli, a zabava se završila, Brus i ja bismo samo sedeli i razgovarali. Tada sam video pravog Brusa Vilisa - čoveka dobrog srca, brižnog čoveka, nesebičnog. Divan roditelj. I divan glumac. I što je najvažnije, dobar čovek", naveo je Metju Peri.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike