Stjepan Hauser uoči večerašnjeg spektakla u Beogradu: Ovaj koncert je posvećen njoj (FOTO/VIDEO)

24.10.2023

19:46

0

Autor: Dejan Ćirić

Atmosferu u srpskoj prestonici uporedio je sa onom pored mora

Stjepan Hauser uoči večerašnjeg spektakla u Beogradu: Ovaj koncert je posvećen njoj (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Širom Evrope ne jenjava pomama za koncertima jednog od najboljih violončelista na svetu Stjepana Hausera, a dokaz tome su rasprodate arene u svim gradovima u kojima nastupa, a Beograd nije izuzetak.

Večeras će "buntovnik na violončelu" održati spektakularni koncert u Štark Areni, u okviru turneje „Rebel with a Cello“, koja je njegova prva samostalna turneja nakon dugogodišnjeg nastupanja u sastavu "2Cellos".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Uz pažljivo odabran repertoar, Hauser publiku na koncertu vodi na čarobno muzičko putovanje, podeljeno u nekoliko setova: od klasične i filmske muzike, pa sve do roka i latino ritmova koji publiku podižu na noge.

Do sada je osvojio publiku u Pragu, Budimpešti, Jerevanu, Baru, Atini, Limasolu, Bordou, Barseloni, Madridu, Lisabonu, Dižonu, Cirihu, Milanu, Rimu, Firenci, Jesolu. Kadrovi sa svakog koncerta su isti - pune dvorane i publika koja s oduševljenjem uživa u fantastičnom nastupu ovog muzičara.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Beograd je, ipak, Beograd

Neposredno pred večerašnji koncert Stjepan je sa predstavnicima beogradskih medija podelio svoja očekivanja. Rekao je da jedva čeka da izađe pred publiku i da oseća veliko ushićenje. Iako je pre ovog koncerta nastupao u mnogim evropskim gradovima, a sutra ga već čeka drugi grad "koncert u Beogradu je, ipak, koncert u Beogradu".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Atmosferu u Beogradu uporedio je sa onom pored mora. Iako sebe naziva buntovnikom, publika ga na sceni i van nje doživljava kao pravog zavodnika. Pitanje o novim i starim  ljubavima, kada je reč o njemu, bilo je neizbežno, a Hauser je priznao da je ovaj koncert posvećen njoj - publici.

- Privatno nisam tako nisam nemiran kao na sceni. Muzika i čelo su moj životni poziv, radujem se svakom koncertu i jedva čekam susret sa publikom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike