Autor muzike za popularnu seriju "Bridžerton" i saradnik na čuvenom albumu Eda Širana prvi put u Beogradu: Koncert Pitera Gregsona!

24.10.2023

15:30

0

Autor: Dejan Ćirić

"Isprobavanje novih rešenja i pronalaženje zanimljivih načina za stvaranje muzike je ono što me pokreće svakog jutra", ističe umetnik

Autor muzike za popularnu seriju "Bridžerton" i saradnik na čuvenom albumu Eda Širana prvi put u Beogradu: Koncert Pitera Gregsona!
Copyright Promo/Lična arhiva/Gvarnerijus

Premijerni beogradski koncert škotskog violončeliste i kompozitora Pitera Gregsona, autora muzike za serije "Novi papa" i "Bridžerton" i film "Mali haos" održaće se u ponedeljak, 30. oktobra, u 20 časova, u sali UK Gvarnerijus.

Jedan od najtalentovanijih kompozitora u savremenoj klasičnoj muzici predstaviće se beogradskoj publici muzikom sa albuma "Patina", sa kojim je postigao veliki svetski uspeh. Album je kombinacija niza analognih elektronskih instrumenata, gudačkog ansambla i Gregsonovog solo izvođenja na violončelu.

Promo/Lična arhiva/Gvarnerijus
 

Neobičan je po tome što Gregson istražuje ideju „prisustva odsustva“, i postavlja pitanje: „Šta se dešava kada uklonite melodiju?“. 

Tražen u pop industriji

Piter Gregson je rođen 1987. godine u Edinburgu. Violončelo je počeo da svira sa 4 godine i jedan je od najtalentovanijih kompozitora u svojoj generaciji. Iza sebe ima šest objavljenih studijskih albuma savremene klasične muzike a veoma je tražen i u pop industriji. Sarađivao je sa bendovima Rag’n’Bone Man, Public Service Broadcasting, a nedavno i kao solista na violončelu i dirigent na albumu DIVIDE Eda Širana, koji je oborio sve svetske rekorde slušanosti.

- Isprobavanje novih rešenja i pronalaženje zanimljivih načina za stvaranje muzike je ono što me pokreće svakog jutra - kaže Gregson.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike