Rastanak sa „2Cellos“: Hauser i Šulić priredili spektakl za pamćenje na oproštajnom koncertu (FOTO)

24.05.2022

05:30

0

Stefan i Luka više neće svirati zajedno, već će nastaviti solo karijere

Rastanak sa „2Cellos“: Hauser i Šulić priredili spektakl za pamćenje na oproštajnom koncertu (FOTO)
2cellos_23052022_0054 - Copyright Koncert "2Cellos" u Štark Areni ATA Images/Antonio Ahel

Svetska muzička atrakcija, duo “2 Cellos”, koji čine tandem Stjepan Hauser - Luka Šulić, sinoć je gostovao u Štark areni pred više od 15.000 gledalaca i priredio spektakl za pamćenje.

Ovim koncertom Arena se "probudila" nakon dve godine pauze usled pandemije i ugostila dva talentovana mlada čoveka koji su izveli vrhunski muzički šou program od 22 instrumentalne verzije svetskih pop i rok hitova, kao i primenjene, filmske muzike.

Koncert "2Cellos" u Štar Areni ATA Images/Antonio Ahel
 

Pre glavnih zvezda nastupio je američki muzičar Met Simons, a onda je muzički i svetlosni spektakl mogao da počne.

- Evo nas napokon u vašem prekrasnom gradu. Dugo nas nije bilo. Da li smo vam nedostajali? Ili sam vam možda ja nedostajao? Nadam se da ćete ostati do kraja, uživajte - obratio se publici Stjepan Hauser.

Koncert "2Cellos" u Štar Areni ATA Images/Antonio Ahel
 

Momci su koncert započeli sa čuvenom kompozicijom "Benedictus" velškog kompozitora i muzičara Karla Dženkinsa, da bi ubrzo usijali atmosferu sa numerom "Where the Streets Have No Name" grupe U2.

Usledila je pesma "Castle on the Hill" velike pop zvezde Eda Širana, da bi pomirili i ukuse mlade publike, a onda se munjevito prebacili na hard rok tonove "The Resistance" žestoke britanske grupe The Muse.

Koncert "2Cellos" u Štar Areni ATA Images/Antonio Ahel
 

- Sledeća pesma koju ćemo vam svirati je moja najdraža pesma. Uživajte dame, ovo je za vas, jedna mnogo romantična pesma - rekao je Hauser i poslao poljupce ženskom delu publike pre nego što su odsvirali baladu "With or Without You" benda U2.

Novo približavanje savremenom auditorijumu vešto su Luka i Stjepan primenili svojom hit obradom pesme "Demons", novije američke pop rok grupe Imagine Dragons.

Na repertoaru dvojice vrhunskih virtuoza na violončelima našao se i legendarni hit "Smooth Criminal" Majkla Džeksona, obrada koja ih je proslavila pre više od 10 godina, istovremeno i posveta preminulom kralju pop muzike, a odsvirali su i njegovu kultnu pesmu "Human Nature".

Koncert "2Cellos" u Štar Areni ATA Images/Antonio Ahel
 

Sve vreme tokom koncerta kamera je emitovala njih dvojicu na video bimu, tako da je vizuelni užitak bio na nivou najvećih svetskih produkcija.

Kolekcija žestokih naslova - "Thunderstruck", "Highway to Hell", "Shock me all Night Long", "Back in Black" hevi metal benda AC/DC, prodrmao je i podigao celu Arenu na noge i prvi put dovela na scenu i trećeg člana njihovog tima - sjajnog bubnjara. Solo tačka ovog muzičara na bubnjevima oduševila je čitavu dvoranu.

Stjepan je odlučio, sasvim iznenada, da sa svetlećim đavoljim rogovima na glavi siđe u publiku i prošeta kroz čitav parter Arene, sve vreme svirajući predano violončelo i kultni hit „Highway to Hell“ što je raspametilo publiku.

Koncert "2Cellos" u Štar Areni ATA Images/Antonio Ahel
 

Set lista je i nastavku bila veoma bogata - "Seven Nation Army", "Voodoo People", "Smells Like Teen Spirit", "Satisfaction", "Sweet Child of Mine", "Livin' on a Prayer"...

- Čujemo da vam Iron Maiden dolazi uskoro, pa evo vam malo zagrejavanje -aludirao je Luka na predstojeći koncert ovog hevi metal benda takođe u Štark areni, i usledio je njihov hit "The Trooper" uz ovacije cele sale.  

Instrumentalna varijanta elektro pop dens hita "Wake me up" bila je posveta prerano preminulom švedskom muzičaru Avičiju, a onda, pred sam kraj, divna ljubavna priča "Hurt" kantri bluz muzičara Džonija Keša.

Koncert "2Cellos" u Štar Areni ATA Images/Antonio Ahel
 

- Hvala na podršci svih ovih godina, kod vas smo se uvek osećali kao kod kuće - rekao je Luka nakon sat i po vremena nezaboravne svirke.

- Hvala što ste ostali do kraja koncerta, to nam se nije nikada desilo - u svom duhovitom stilu je izjavio Stjepan i dodao:

- Sledeća pesma je jako lepa, romantična, za laku noć, želim da upalite vaše mobilne telefone.

Arena je zasijala, a momci su odsvirali predivnu baladu "Hallelujah" Leonarda Koena koja je bila savršen izbor za kraj izvanrednog, energičnog i dinamičnog koncerta.

Koncert "2Cellos" u Štar Areni ATA Images/Antonio Ahel
 

Poznati po svojim neverovatnim nastupima „2Cellos“ su rasprodali koncerte širom sveta - njujorški Radio City Music Hall, londonski Royal Albert Hall i Sidnejsku operu.

Nastupali su zajedno sa muzičkim velikanima Stivenom Tajlerom, Andreom Bočelijem, sa grupama Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age, a popularni pop pevač Elton Džon ih je izabrao za predgrupu i deo svog benda na koncertima.

Opraštamo se od ovog sastava, jer će i jedan i drugi od sada započeti solo karijeru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike