"Okršaj" mladih muzičkih talenata: Peti Šopen fest u Ustanovi kulture Gvarnerijus

02.10.2023

15:30

0

Na prvom koncertu predstaviće se nagrađivani učenici

"Okršaj" mladih muzičkih talenata: Peti Šopen fest u Ustanovi kulture Gvarnerijus
Copyright Profimedia

Koncertno veče mladih talenata u okviru Beogradskog Šopen festa održaće se 5. oktobra u Ustanovi kulture Gvarnerijus.

Na prvom koncertu Podijum mladih talenata koji počinje u 18.30 časova, predstaviće se nagrađivani učenici muzičkih škola iz Sremske Mitrovice i Beograda, i Fakulteta muzičke umetnosti.

Profimedia
 

Zatim, od 20 časova sledi koncert "Zvezde u usponu" na kome će biti izveden resital pijaniste Kristijana Vučkovića. Ulaz za oba koncerta je slobodan, uz prethodnu rezervaciju mesta putem mejla [email protected] ili telefonom na broj 066 8028 368.

Mladi talenti iz Srbije i regiona

Podijum mladih talenata je koncertni ciklus u okviru koga Beogradski Šopen fest predstavlja mlade pijanističke talente iz Srbije i regiona.

Na koncertima su od 2012. godine nastupali učenici nižih i srednjih muzičkih škola i akademija, dobitnici visokih nagrada na značajnim pijanističkim takmičenjima u Srbiji, regionu i Evropi.

Profimedia
 

U Ustanovi kulture Gvarnerijus će nastupati mladi umetnici će izvoditi kompozicije Klementa, Mocarta, Šopena, Bramsa i Rahmanjinova.

Svi programi humanitarnog karaktera

Drugi deo večeri pod nazivom "Zvezde u usponu" rezervisan je za resital mladog pijaniste Kristijana Vučkovića. Program obuhvata dela Šopena, Lista i Skrjabina.

Vučković je student četvrte godine Fakulteta muzičke umetnosti u Nišu u klasi prof. Andrije Mamutovića. Dobitnik je brojnih nagrada kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima poput nagrada na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko 2015. i 2017, specijalne nagrade za izvođenje Šopenovih dela u Bugarskoj, nagrade Srpske akademije nauka i umetnosti za postignuća tokom školske 2017/2018. godine.

Promo
 

Beogradski Šopen fest održava se od 2012. kao festival posvećen poljskom kompozitoru Frederiku Šopenu. Šopen fest promoviše klasičnu muziku i pijanizam, a fokusiran je na mlade talente iz Srbije i regiona.

Kako su svi programi Festivala humanitarnog karaktera tako će i u Ustanovi kulture Gvarnerijus biti postavljene donatorske kutije za prikupljane donacije za lečenje prof. Ivane Matijević, osnivača i umetničkog direktora Festivala, kao podrška u borbi protiv kancera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike