Ovacije za Nemanju Radulovića i Beogradsku filharmoniju: Slavljenički koncert na Kolarcu (FOTO)

23.09.2023

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo je bio njihov deseti zajednički nastup

Ovacije za Nemanju Radulovića i Beogradsku filharmoniju: Slavljenički koncert na Kolarcu (FOTO)
Copyright Tanjug/Beogradska filharmonija/Marko Risović

Violinista Nemanja Radulović održao je u Kolarčevoj zadužbini koncert sa Beogradskom filhamonijom.

Na početku koncerta zajedno su izveli "Koncert za violinu i orkestar" Ludviga Van Betovena, dok je drugi deo nastupa bio rezervisan za simfonijski prvenac Gustava Malera koji nosi podnaslov "Titan".

Na kraju koncerta publika je Radulovića i muzičare Filharmonije pozdravila ovacijama. Koncert sa slavnim violinistom je drugi u slavljeničkoj sezoni Beogradske filharmonije, koja obeležava svoju stogodišnjicu, a violinisti i orkestru to je deseti zajednički nastup, ovaj put uz šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

Tanjug/Beogradska filharmonija/Marko Risović
 

Radulović je pre koncerta rekao da je za njega uvek veliki izazov izvođenje dela Ludviga Van Betovena jer je "sa tehničke strane dosta komplikovano, zbog intonacije, precizne čistoće zvuka".

Filharmonija je fenomenalan orkestar

- Koncert za violinu i orkestar je muzički veoma zahtevan. Sa jedne strane vas umori, a sa druge napuni posebnom energijom i da snagu na kraju koncerta - izjavio je Radulović i dodao da apsolutno uživa kada sa svojim ansamblom izvodi program zabeležen na njegovom najnovijem albumu "Roots", ali je dodao da Betovenov "Koncert za violinu i orkestar" spada u njemu omiljene.

- Preko 20 godina ga sviram i uživam. Nikad mi nije dosadno. Betoven je ostavio toliko prostora izvođačima da imaju svoju viziju - naglasio je umetnik i ocenio da je Beogradska filharmonija "fenomenalan orkestar".

Tanjug/Beogradska filharmonija/Marko Risović
 

- Oni su konstantno u procesu istraživanja zvuka i muzičari su fenomenalni. Svi se trude da zajedno dišu. Uvek mi je zadovoljstvo. Tu su i svi sa kojima sam studirao i učio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike