Ivanu Tasovcu u čast: Beogradska filharmonija predstavlja veličanstveni klavir sa njegovim potpisom (FOTO)

28.09.2022

08:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Promocijom najekskluzivnijeg instrumenta današnjice ostvaruje se velika želja preminulog umetnika

Ivanu Tasovcu u čast: Beogradska filharmonija predstavlja veličanstveni klavir sa njegovim potpisom (FOTO)
Ivan Tasovac - Copyright Promo / BF / Marko Đoković

Obeležavajući godinu dana od gubitka voljenog direktora, Beogradska filharmonija nastavlja viziju Ivana Tasovca i priređuje poseban događaj u njegovu čast, 28. septembra (Sala BGF, od 19.30). Specijalnom promocijom klavira poslednje generacije Stenvej Spirio r, Filharmonija ostvaruje Tasovčevu želju da ova institucija bude prva u regionu koja je vlasnik najekskluzivnijeg instrumenta današnjice.

Ivan Tasovac na koncertu kad je imao 11 godina Foto: Beogradska filharmonija/Porodična arhiva
 

Niko kao Ivan Tasovac nije sanjao toliko veliko i smelo, inspirisan idejama koje pomeraju granice. Tako je zahvaljujući njemu, budućnost stigla u Beogradsku filharmoniju, kroz instrument koji predstavlja revolucionarni spoj umetnosti i najsavremenije tehnologije, a koji instituciju još jače etablira na poziciji lidera u inovacijama.

Promo / BF / Marko Đoković
 

Brend STEINWAY & SONS, nenadmašan je po svojoj izuzetnosti, ali uz najnoviji model klavira SPIRIO r, uspostavlja kompleksan sistem neslućenih kreativnih mogućnosti - uživo prenos izvođenja iz celog sveta u visokoj rezoluciji, kao i istovremeno snimanje interpretacije i reprodukcije na samom instrumentu. Na ovom klaviru, mogu se takođe slušati istorijska izvođenja najvećih pijanista u istančanoj tehničkoj obradi visokog kvaliteta uz stvarno pomeranje dirki.

Klavir Stenvej Spirio r Promo/Beogradska filharmonija
 

Iako ga, nažalost, Ivan Tasovac nije dočekao, SPIRIO r je simbol svega što je on bio - jedinstven, inovativan, avangardan. Iz ljubavi i večne zahvalnosti, kroz ovaj instrument budućnosti, Filharmonija slavi sve što joj je Ivan ostavio u zalog. Zato klavir čiji je Beogradska filharmonija vlasnik, ima ugraviran potpis Ivana Tasovca, koji je fabrika Stenvej specijalno ovim povodom izradila. Prvi tonovi koji će se na promociji čuti će, na do sada neviđeni način, biti posvećeni Tasovcu i tako će se prezentovati impresivne mogućnosti ovog klavira.

Klavir Stenvej Spirio r Promo/Beogradska filharmonija
 

U programu koji sledi, prvi resital na novom instrumentu održaće specijalni gost, zvezda svetskih koncertnih podijuma, Kiril Gerštajn, jedan od najcenjenijih pijanista današnjice koji će, ekskluzivno ovim povodom, u Beogradu nastupiti prvi put.

Klavir Stenvej Spirio r Promo/Beogradska filharmonija
 

Nasleđe vrhunskog pijaniste, predstavlja kombinaciju tradicionalnog ruskog, američkog i srednjoevropskog muziciranja, i nezasite radoznalosti.

Klavir Stenvej Spirio r Promo/Beogradska filharmonija
 

Gerštajnovo sviranje se odlikuje žestokom tehnikom i proniclјivom inteligencijom, upareno sa energičnim, maštovitim muzičkim prisustvom, što ga čini najbolјim u svojoj profesiji i idealnim izborom za prvi resital na klaviru koji nosi potpis Ivana Tasovca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike