Jubilarno izvođenje mjuzikla "Flešdens": Spektakl u Pozorištu na Terazijama (FOTO/VIDEO)

28.09.2023

13:00

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je jedan od najvećih hitova na beogradskim pozorišnim scenama

Jubilarno izvođenje mjuzikla "Flešdens": Spektakl u Pozorištu na Terazijama (FOTO/VIDEO)
Flešdens - Copyright Promo/Dalibor Tonković

U nedelju, 1. oktobra, sa početkom u 19.30, ansambl mjuzikla "Flešdens" u Pozorištu na Terazijama obeležiće 50. izvođenje ove predstave čija je premijera bila u novembru 2021. godine, a do sada ju je videlo više od 25. 000 gledalaca.

Pored domaće, u predstavi je ovog leta uživala i publika u Tivtu (Festival Purgatorije) i Opatiji (Festival mjuzikla).  

Promo/Dalibor Tonković
 

Ne dešava se retko na Brodveju, kao i na londonskom Vest Endu, da na osnovu filma nastane pozorišna predstava. Takav je slučaj i sa mjuziklom "Flešdens". Ovaj pozorišni hit rađen je prema slavnom filmu čija je premijera bila 1983. godine sa Dženifer Bils i Majklom Nurijem u glavnim ulogama, a ostao je upamćen pre svega po velikim hitovima i atraktivnim plesnim scenama.

Promo/Dalibor Tonković
 

Čuvena priča i hitovi za sva vremena

U središtu radnje mjuzikla jeste ambiciozna Aleks Ovens, devojka koja danju radi u čeličani zajedno sa brojnim prijateljima, dok noću nastupa u lokalnom baru izvodeći svoje neobične plesne numere. Zaplet počinje kada se u fabrici pojavi sin vlasnika čeličane Nik Harli, koji se zaljubljuje u Aleks. Za to vreme, njena najbolja prijateljica Glorija podstiče je da smogne snage, ostvari svoj san i prijavi se za audiciju za uglednu akademiju Šipli.

Promo/Dalibor Tonković
 

Nespretnim potezima bogatog mladića i sina uticajnih roditelja, Nik ugrožava njenu želju za samostalnošću i uspehom na svoj način, dok će otpuštanje njenih prijatelja sa posla, kao i sve češće nastupanje devojaka iz finog Harijevog bara u klubu sumnjive reputacije zbog krize, ovu ljubavnu priču osenčiti tamnijom bojom.

Mjuzikl "Flešdens" Promo/Dalibor Tonković
 

Većina asocijacija na mjuzikl "Flešdens" uglavnom su vezane za muzičke numere poput "I Love Rock ‘n’ Roll", "Gloria", "Maniac", "What a Feeling", kao i plesnih numera, jednog od gradivnog materijala ovog mjuzikla.

Glumačka podela

Autorski tim predvodi reditelj Vladan Đurković, prepev songova uradio je Slobodan Obradović, autor orkestracije je Aleksandar Sedlar, koreograf Milica Cerović, dirigenti su Vesna Šouc i Milan Nedeljković, kostimograf Jelena Stokuća i scenograf Marija Kalabić.

Mjuzikl "Flešdens" Promo/Dalibor Tonković
 

U predstavi igraju: Nevena Nerandžić / Mina Nenadović, Slaven Došlo / Arsenije Tubić, Milena Živanović / Mitra Mladenović, Marta Bogosavljević / Bojana Račić, Tatjana Dimitrijević / Teodora Tomašev, Miroljub Turajlija, Danijel Korša, Tanja Bošković, Valentina Pavličić, Slobodan Stefanović, Aleksandar Dunić, Milan Antonić / Petar Đurđević, Milena Moravčević, Jelena Arsić, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike