Koje holivudske zvezde prekidaju štrajk: Uz "privremeni sporazum" na crveni tepih Venecije (FOTO)

28.08.2023

18:30

0

Dugo se spekulisalo ko će se pojaviti, a ko će bojkovati jedan od najprestižnijih svetskih filmskih festivala

Koje holivudske zvezde prekidaju štrajk: Uz "privremeni sporazum" na crveni tepih Venecije (FOTO)
Penelope Kruz čest gost filmskog festivala u Veneciji - Copyright Profimedia

Jubilarni osamdeseti filmski festival u Veneciji se održava od 30. avgusta do 9. septembra i biće u senci ovogodišnjeg štrajka u Holivudu.

Dugo se spekulisalo ko će sve od glumaca da se pojavi na crvenom tepihu, a ko će bojkotovati manifestaciju.

Profimedia
 

Međutim, kako prenose svetski mediji, dok traje štrajk u Holivudu, postignut je „privremeni sporazum“ sa američkim Udruženjem glumaca SAG-AFTRA da se neke zvezde, koje trenutno štrajkuju, ipak, pojave na famoznom crvenom tepihu Mostre, bez kojeg ne može da se zamisli venecijanski festival.

Svetska premijera filma "Ferari"

Na Lidu će se pojaviti američki glumac Adam Drajver kako bi predstavio novi film Majkla Mana „Ferari", koji će imati svetsku premijeru. Još jedna zvezda iz ovog filma bi trebalo da se pojavi na crvenom tepihu - Penelope Kruz.

Profimedia
 

Svoje  prisustvo na Lidu potvrdili su i Patrik Dempsi i Džek O’Konel.

Novi film Madsa Mikelsena

Crvenim tepihom će se prošetati i glumac Mads Mikelsen, kako bi promovisao danski film „The Promised Land“.  Takođe i glumci Kejleb Landri Džons i Džodžo Ti Gibs zbog filma  „DogMan“.

Profimedia
 

U Veneciju stižu i Piter Skarsgard i Bili Magnusen, ali u ulozi izvršnih producenata filma „Coup!“, kao i glumica Olga Kirilenko kako bi promovisala TV seriju „Of Blood and Money“, koju je režirao Gzavijer Đanoli.

Stiže i Prisila Prisli

Svetsku premijeru na ovogodišnjem festivalu imaće i film "Prisila" Sofije Kopole, koja će takođe stići u Veneciju. Očekuje se da uz rediteljku, crvenim tepihom "prošeta" i Prisila Prisli kao i Kejli Speni i Džejkob Elordi koji u Sofijinom filmu igraju Prisilu i Elvisa.

Profimedia
 

U Veneciju stiže i Toni Leung, koji će dobiti nagradu za životno delo, Valeri Lemersije koja igra u novom filmu Vudija Alena „Coup De Chance“ i Fani Ardan, zvezda novog ostvarenja Romana Polanskog „Palata“.

Profimedia
 

Na 80. Venecijanski festival dolaze i reditelji Dejvid Finčer, Majkl Man, Ričard Linklejter, Vudi Alen, Jorgos Lantimos, Ves Anderson…

Uvek rado viđeni Miki Rurk, Lea Sejdu i Džesika Čestejn nisu potvrdili dolazak, ali svi im se nadaju.

U znak solidarnosti sa aktuelnim štrajkom u Holivudu, crveni tepih su rešili da ove godine preskoče Lili Džejms, Viljem Defo, Lijam Nison i Ketrin Mekormak.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike