Poznato koji filmovi će biti prikazani na Filmskom festivalu u Veneciji: Manje zvezda na crvenom tepihu zbog štrajka u Holivudu

17.08.2023

17:30

0

Jubilarno osamdeseto izdanje

Poznato koji filmovi će biti prikazani na Filmskom festivalu u Veneciji: Manje zvezda na crvenom tepihu zbog štrajka u Holivudu
Pripreme za jubilarno 80 izdanje - Copyright Profimedia

Drama ''Maestro'' Leonarda Bernštajna i Bredlija Kupera, film o Prisili Presli Sofije Kopole, ''Ferari'' Majkla Mana, ''Ubica'' Dejvida Finčera'' i ''Poreklo'' Ave DuVernej neki su od filmova koji će premijerno biti prikazani na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, preneo je danas AP.

Profimedia
Scena iz filma "Prisila"

Organizatori festivala danas su objavili postavu za 80. izdanje festivala, na kojem glumci neće promovisati studije i striming servise sa kojima sindikati holivudskih glumaca i pisaca u štrajku vode pregovore.

Bez premijere jednog filma

Prestižni filmski festival je već ostao bez premijere jednog filma zbog radnih sporova u SAD, drame Luke Gadanjina ''Izazivači'', sa Zendejom u glavnoj ulozi, koja je trebalo da bude prikazana u terminu prve večeri, ali je sada pomerena na sledeću godinu.

Profimedia
Scena iz filma "Maestro"

Uprkos tome, direktor festivala Alberto Barbera je istakao da je štrajk glumaca dosad imao "minimalne" posledice po postavu festivala i dodao da pojedini glumci i glumice neće moći da prisustvuju, ali je, ne precizirajući, rekao da će glumci nezavisnih produkcija moći da se pojave na crvenim tepisima i konferencijama za štampu.

Pored ostalih, filmovi koji će biti prikazani na festivalu su i ''Jadnici'' Jorgosa Lantimosa, ''El Konde'' Pabla Laraina, i ''Uspomena'' Mišela Franka.

Profimedia
Sofija Kopola

Žiri koji predsedava glavnim takmičenjem ove godine je prepun reditelja visokog profila, uključujući Demijena Šazela, Džejn Kempion, Martina Mekdonaha i prošlogodišnju dobitnicu Zlatnog lava Lauru Poitras.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike