Kan im je zatvorio vrata, Venecija ih očekuje raširenih ruku: Najnoviji filmovi Polanskog i Alena na Mostri (VIDEO)

28.07.2023

10:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Jedan ne može da uđe u Ameriku, drugi je gotovo proteran iz Holivuda

Kan im je zatvorio vrata, Venecija ih očekuje raširenih ruku: Najnoviji filmovi Polanskog i Alena na Mostri (VIDEO)
Copyright Profimedia

U distribuciji MCF MegaCom-a na predstojećem filmskom festivalu u Veneciji, pored filmova "Udar sreće" u režiji Vudija Alena i "Palata" Romana Polanskog, van konkurencije nalazi se i novi film Kventin Dupijea, "Daaaaali!".

Profimedia
 

Pored navedenih filmova u distribuciji MCF-a u glavnom programu jubilarnog festivala nalaze se i filmovi "Obećana zemlja" u režiji Nikolaja Arcela sa Mads Mikelsenom u glavnoj ulozi, "Zver" u režiji Bernard Bonela, "Van sezone" u režiji Stefan Brizea, kao i "Memorija" u režiji Mišel Franka sa Džesikom Čestejn u glavnoj ulozi.

Profimedia
 

U zvaničnoj selekciji su i ostvarenja "Ja kapetan" u režiji Matea Garonea, dugoočekivan film koji će obeležiti predstojeću sezonu filmskih nagrada, zatim "Zelena granica" u režiji Anješke Holand, "Teorija svega" u režiji Tima Krugera kao i film "Jadna stvorenja" reditelja Jorgosa Lantimosa sa Emom Stoun, Markom Rafalom i Viljemom Dafoom u glavnim ulogama, koji će svoju srpsku premijeru imati u bioskopima 12. oktobra.

Omraženi reditelji traže prostor za svoje filmove u Evropi

30. avgusta u Veneciji počinje jubilarni 80. Međunarodni filmski festival, a zvaničnici festivala umetnički direktor Alberto Barbera i predsednik Mostre Roberto Ćikuto saopštili su ovogodišnje naslove, uključujući i filmove koji se takmiče za glavnu nagradu, Zlatnog lava.

Podsetimo, kada su u pitanju Roman Polanski i Vudi Alen, uprkos tome što ovi reditelji i dalje uspešno rade u Evropi, ove godine njihovi filmovi nisu prikazani na Kanskom festivalu. Polanski ne može da uđe u Ameriku, a Alen je gotovo proteran iz Holivuda, tako da njihovi filmovi traže prostor za prikazivanje u Evropi, i to će se očigledno konačno desiti u Veneciji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike