Emotivan govor Mirjane Karanović na Filmskim susretima u Nišu: Nagradu posvetila pokojnom kolegi (FOTO)

27.08.2023

09:00

0

Autor: Dejan Ćirić

"Bio je divan prijatelj i saradnik", istakla je glumica

Emotivan govor Mirjane Karanović na Filmskim susretima u Nišu: Nagradu posvetila pokojnom kolegi (FOTO)
Copyright ATA Images/Radule Perišić

58. Festival "Filmski susreti" u Nišu otvoren je sinoć na Letnjoj pozornici uručenjem nagrade "Pavle Vuisić" za životno delo glumici Mirjani Karanović, kao i prikazivanjem filmova "Trag divljači", "Ko živ, ko mrtav" i "Ovuda će proći put".

ATA Images/Radule Perišić
 

Nadam se, Cvejo, da čuješ ovo

Na otvaranju 58. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma "Filmski susreti", Karanovićeva je priznanje Udruženja filmskih glumaca Srbije "Pavle Vuisić" u emotivnom govoru posvetila svom kolegi glumcu Branku Cvejiću (1946-2022). Glumica je rekla da svaki dan misli na Cvejića, koji je bio "divan prijatelj i saradnik".

ATA Images/Radule Perišić
 

- On mi užasno nedostaje. I nadam se, Cvejo, da možda čuješ ovo. Možda ćemo se ponovo sresti jednog dana. Ne znam, niko to ne zna. Ne verujem da će biti skoro. Ko što kaže moja Petrija: "Neće to nikom da se izmakne", pa neće ni meni - istakla je glumica.

Merim samo veselo vreme

Program otvaranja su vodili Katarina Radivojević i Slobodan Stefanović, a grupa glumaca učesnika festivala na pozornici tvrđave je izvela pesme "Princeza" i, uz pomoć Dečijeg hora Čarolija iz Niša, "Za milion godina", kada je ispaljen i tradicionalni festivalski vatromet.

ATA Images/Radule Perišić
 

- U botaničkoj bašti u Parizu postoji sunčani sat na kome je latinskim slovima ispisano: "Merim samo veselo vreme. Neka vam ovaj festival počne veselo i lepo - poručila je predsednica žirija, glumica Nada Blam proglašavajući festival otvorenim.

ATA Images/Radule Perišić
 

Pre svečanog otvaranja, Karanovićevu i ostale glumce primila je u Oficirskom domu gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Na programu 14 filmova

Kako je najavljeno, na festivalu, gde o glumačkim nagradama odlučuje žiri glumaca, u kome su pored Nade Blam, Vladica Milosavljević i Branislav Lečić, do 1. septembra biće prikazano 14 filmova, među kojima je premijera ostvarenja "Što se bore misli moje" reditelja Milorada Milinkovića, koje govori o okolnostima ubistva kneza Mihaila Obrenovića 1868. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike