Festival Kustendorf Klasik na Mećavniku: Dva dana savršene muzike!

18.08.2023

13:00

0

Autor: Dejan Ćirić

O dobitnicima nagrade "Zlatna matrjoška" odlučiće međunarodni žiri

Festival Kustendorf Klasik na Mećavniku: Dva dana savršene muzike!
Emir Kusturica - Copyright ATA Images/M.K.

Festival klasične muzike "Kustendorf Klasik" održaće se 2. i 3. septembra u etno selu Mećavnik na Mokroj Gori, kao zajednički je projekat renomiranog srpskog režisera Emira Kusturice i kompanije "Gasprom neft".

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

U takmičarskom delu festivala nastupiće mladi muzičari iz Srbije i Rusije, studenti Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, Niša, Moskve, Omska, Tjumenja, Orenburga, Hanti-Mansijska, a po prvi put, i studenti sa odseka Muzičke umetnosti, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini (Kosovska Mitrovica).

O dobitnicima nagrade festivala "Zlatna matrjoška", odlučiće međunarodni žiri koji će činiti dirigent Mihail Golikov, umetnički direktor i glavni dirigent Državnog simfonijskog orkestra Lenjingradske oblasti, zatim Danijela Jović, direktorka Škole za muzičke talente u Ćupriji i kompozitor, dirigent, multiinstrumentalista i producent Aleksandar Sedlar.

Profimedia
 

Atraktivni koncerti

Pored takmičarskog programa, u večernjim satima održavaće se koncerti proslavljenih domaćih i svetskih umetnika. Na festivalu će po prvi put nastupiti ruski pijanista, kompozitor i vokalni solista Oleg Akuratov i naš mladi violončelista Petar Pejčić, uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" pod dirigentskom palicom Radeta Pejčića. Program festivala obogatiće i nastupi učenika Škole za muzičke talente iz Ćuprije i muzičke škole "Mokranjac" iz Beograda.

Profimedia
 

"Kustendorf Klasik" daje priliku mnogim izvođačima da prvi put nastupe na tako visokom nivou, da se upoznaju sa majstorima umetnosti i podele iskustva i utiske sa vršnjacima iz drugih zemalja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike