"Zlatni zvuci" na Zlatiboru: Jedinstvena serija koncerata klasične muzike

06.08.2023

14:00

0

Izmeštanje iz koncertnih sala

"Zlatni zvuci" na Zlatiboru: Jedinstvena serija koncerata klasične muzike
Copyright Promo

Bilo da ste posetioci Zlatibora, učenici nižih i srednjih muzičkih škola, studenti muzičkih akademija ili ljubitelj kulturnih dešavanja, ovog meseca imaćete priliku da u kraju koji je poznat po trubama i etno pevanju, prisustvujete jedinstvenoj seriji koncerata klasične muzike.

Promo
 

- Festival klasićne muzike „Zlatni zvuci“ biće održan u periodu od 26. do 30. avgusta 2023. godine na Zlatiboru, a posetioci će moći da uživaju u zlatnim zvucima i fantastičnom izvođenju kompozicija Šuberta, Štrausa, Mocarta, Bizea, Dvoržaka, Ramoa, Belinija, Verdija, ali i savremenih srpskih kompozitora - najavio je profesor Boris Kraljević, pijanista i umetnički direktor Festivala klasične muzike “Zlatni zvuci.

Izmeštanje klasične muzike iz koncertne sale

Na konferenciji za medije, održanoj u Medija centru u Beogradu, prisutnima se obratio i predstavio festival Dušan Aksentijević, pijanista, idejni tvorac i direktor Festivala klasične muzike “Zlatni zvuci”.

- Kao profesor klavira u nižoj i srednjoj muzičkoj školi i pijanista, zainteresovan sam da sredina u kojoj sam kratko vreme živeo i radio bude obogaćena novim kulturnim sadržajima, a građanima i turistima budu predstavljeni muzički sadržaji na nov i pristupačan način. Klasičnu muziku smo izmestili iz koncertne sale, njenog prirodnog ambijenta i pružili priliku gostima na Zlatiboru da uživaju u jedinstvenoj kulturnoj ponudi ove vrste u nesvakidašnjem ambijentu - izjavio je pijanista Dušan Aksentijević.

Promo
 

Sopranistkinja Sonja Šarić podelila je sa prisutnima kako se raduje što će i ove godine hol hotela „Palisad“ ispuniti čarobni zvuci klasične muzike, kao i obeležavanju stogodišnjice rođenja Marije Kalas i 150 godina rođenja Sergeja Rahmanjinova.

Tokom pet dana trajanja Festivala, zainteresovani građani i posetioci Zlatibora, koji žele da uživaju u izvođenju klasične muzike regionalno poznatih i nagrađivanih umetnika mogu to učiniti potpuno besplatno u holu hotela “Palisad”.

Promo
 

Festival klasične muzike „Zlatni zvuci“ okuplja i spaja na jednom mestu ljude iz različitih kulturnih sredina, uzrasta, obrazovanja i takvom razmenom različitosti stvara veoma interesantno i plodno tlo u sredini u kojoj se održava. Na ovaj način, ostvaruje se direktan uticaj na obogaćivanje ponude i potreba u oblasti kulture, obrazovanja, kao i turističke ponude Zlatibora.

Festival predstavlja kulturnu, profesionalnu i stručnu manifestaciju i ima za cilj stvaranje novog kulturnog jezgra koje će okupiti umetnike, građane i turiste, promovišući kulturu i umetnost.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike