Bredli Kuper izazvao žestoke reakcije novom ulogom: Gej kompozitor sa prevelikim nosom (FOTO/VIDEO)

16.08.2023

18:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Film "Maestro" će imati svetsku premijeru na predstojećem Venecijanskom filmskom festivalu

Bredli Kuper izazvao žestoke reakcije novom ulogom: Gej kompozitor sa prevelikim nosom (FOTO/VIDEO)
Bredli Kuper - Copyright Profimedia

Netfliks je objavio prvi tizer za film "Maestro" o legendarnom američkom kompozitoru Leonardu Bernstajnu, u kojem glavnu ulogu igra Bredli Kuper koji je i režirao film, po scenariju koji su napisali on i Džoš Singer. Među producentima filma su Martin Skorseze i Stiven Spilberg.

Profimedia
 

Ništa nije kako se čini

Priča govori o životu čuvenog američkog dirigenta, kompozitora, pijaniste i pisca Leonarda Bernstajna, koji je najpoznatiji po mjuziklu "Priča sa zapadne strane". U fokusu je brak Bernstajna sa glumicom Felicijom Montelegre, koju igra Keri Maligan, međutim ništa nije onako kako se čini jer je Leonard bio gej. 

Film obuhvata tri decenije života Bernstajna, počevši od njegovog debitovanja u Njujorškoj filharmoniji sa 25 godina, ali je poseban akcenat stavljen na njegov veoma složen brak, od trenutka kada je upoznao Feliciju 1946. do poznih godina.  

Profimedia
 

Netfliks je film opisao kao "ljubavno pismo životu i umetnosti" i "emocionalno epski prikaz porodice i ljubavi", a Kuper je za ovu ulogu imao drastičnu fizičku transformaciju.

Problematičan protetički nos

Ipak, mnogi komentarišu da protetički nos koji glumac nosi nije bio potreban. "Leonardov nos nije toliko veliki. Bradlijev nos nije toliko mali. Ovo je potpuno nepotrebno", "Muškarac koji nije Jevrej glumi Jevreja i pritom nosi nepotrebno ogroman prostetički nos. Kako dobra ideja", "Njegov pravi nos je bukvalno iste veličine kao Bernstajnov", neki su od komentara korisnika Reddita. 

Profimedia
 

"Maestro" će imati svetsku premijeru na predstojećem Venecijanskom filmskom festivalu, nakon čega će u novembru biti prikazan samo u određenim bioskopima, dok će od 20. decembra biti dostupan na Netfliksu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike