Zendeja ne otvara Veneciju: Svetska premijera filma otkazana, festival u haosu zbog štrajka u Holivudu

23.07.2023

16:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Direktor Mostre Alberto Barbera trenutno radi na "planu B" u slučaju da obustava rada glumaca i scenarista potraje

Zendeja ne otvara Veneciju: Svetska premijera filma otkazana, festival u haosu zbog štrajka u Holivudu
Copyright Profimedia

80. jubilarni filmski festival u Veneciji biće održan od 30. avgusta do 9. septembra. Međutim, umesto da veliki jubilej bude proslavljen kako dolikuje, sa najvećim filmskim zvezdama sveta, spektakularnim izdanjima na crvenom tepihu i premijerama dugoočekivanih filmova, štrajk glumaca i scenarista u Holivudu preti da ugrozi jedan od najvećih filmskih festivala na planeti na kome se u velikoj meri promovišu i kandidati za Oskara.

Profimedia
 

Otkazana premijera filma "Challengers"

Film otvaranja je trebalo da bude ostvarenje "Challengers", Luke Gvadanjina, sa Zendejom u glavnoj ulozi, ali je zbog štrajka premijera pomerena tek za sledeću godinu, a ni slavna glumica se neće pojaviti na crvenom tepihu. Festival je najavio da će umesto tog filma biti prikazana italijanska drama Edoarda De Anđelisa „Komandant“, priča o spasavanju 26 Belgijanaca na moru tokom Drugog svetskog rata, pod komandom kapetana podmornice, navodi „Gardijan“.

Profimedia
 

Štrajk SAG-AFTRA zabranjuje glumcima u udruženju da promovišu svoje filmove, kao i da snimaju nove, što će verovatno sprečiti velike holivudske zvezde da odu u Veneciju. 

Jak udarac

Vest o otkazivanju premijere dolazi kao jak udarac, ne samo za Mostru, već i za ostale predstojeće festivale, jer se na njima reklamiraju favoriti za Oskara. Na prošlogodišnjem Venecijanskom festivalu svetske premijere imali su filmovi koji su bili nominovani ili osvojili Oskara kao što su „Tar“, "Kit“ i „Duhovi ostrva“.

Tanjug
 

Plan B

Direktor festivala Alberto Barbera trenutno radi na "planu B" u slučaju da obustava rada glumaca i scenarista potraje. On je svojim saradnicima rekao da će osamdeseto izdanje festivala biti "panevropsko", što znači da bi program mogao da se sastoji većinski od evropskih i azijskih naslova. Barbera je, takođe, svojim saradnicima naglasio da "budu spremni na sve i da ništa ne uzimaju zdravo za gotovo".

Tanjug
 

Promena datuma izlaska za „Challengers“ dolazi nakon što su se pojavile glasine da Worner Bros želi da odloži izlazak filma „Dina 2“, u kojem takođe glumi Zendeja. Varajeti piše da studio razmišlja o premeštanju nove verzije „Boje purpura“ i „Akvamena 2“, a Lionsgate je najavio da će pomeriti dramu „White Bird“ sa Helen Miren, dok će nastavak „Prljavog plesa“ biti pomeren sa februara na leto 2025. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike