Preminula ćerka Čarlija Čaplina: Sinovi glumice teška srca saopštili javnosti tužne vesti

21.07.2023

22:30

0

Bila je šesto od jedanaestoro dece legende neme komedije

Preminula ćerka Čarlija Čaplina: Sinovi glumice teška srca saopštili javnosti tužne vesti
Džozefin Čaplin - Copyright Profimedia

Glumica Džozefin Čaplin, ćerka Čarlija Čaplina, preminula je u Parizu - saopštili su za tamošnju štampu njeni sinovi Čarli, Džulijan i Artur, prenosi „Gardijan". Imala je 74 godine, a tačan datum njene smrti je 13. jul.

Naslednici su zatim naglasili da će je na večni počinak ispratiti samo u krugu najbližih.

Bila je, inače, šesto od ukupno jedanaestoro Čaplinove dece, a treće (po redu) od osmoro s Unom O'Nil. Rođena je kao Džozefin Hana Čaplin, krajem marta 1949. u Kaliforniji.

Glumila je u politički orijentisanom filmu „Bekstvo ka suncu" Menahema Golana, „Miris divljih životinja" sa Vitoriom De Sikom i Morisom Roneom „Džeku Trboseku" na nemačkom jeziku sa Klausom Kinskim, kao i u filmu „Dečak iz zaliva" sa Liv Ulman i Kiferom Saterlendom.

Prvi put se pojavila na ekranu sa tri godine, u „Lajmlajt" - filmu iz 1952. koji je napisao, režirao i u kojem je glumio upravo njen slavni njen otac. Takođe, pojavila se i u njegovom filmu „Grofica iz Hong Konga" 1967.

Džozefin Čaplin, Profimedia
 

Upravljala porodičnom kancelarijom porodice Čaplin u Parizu i sponzorisala statuu njenog oca u Votervilu u Irskoj. Po očevoj smrti, pak, bila je upletena u bizarnu zaveru za iznudu, kada su dva muškarca ukrala njegovo telo i kovčeg.

Porodica je odbila da plati otkup, a ostaci su pronađeni jedanaest nedelja kasnije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike