„Upravo su ubili drveće kako bi bili se*onje prema ljudima koji štrajkuju“: Holivudski studio optužen za nehuman gest (FOTO)

20.07.2023

09:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Drveće na Bulevaru Barhem u Los Anđelesu, više ne štiti štrajkače od paklenih temperatura

„Upravo su ubili drveće kako bi bili se*onje prema ljudima koji štrajkuju“: Holivudski studio optužen za nehuman gest (FOTO)
Copyright Profimedia

Juniverzal studio na meti je kritika jer je, navodno, naredio da se orežu grane na drveću kako bi glumci i scenaristi, koji štrajkuju ispred, bili izloženi nesnosnim temperaturama.

Drveće na Bulevaru Barhem, ispred sedišta Juniverzal studija u Los Anđelesu, više ne štiti štrajkače od paklenih temperatura, pošto su grane juče orezane, a mnogi optužuju holivudski studio da se služi nehumanim sredstvima.

Profimedia
 

Prošle nedelje, glumački sindikat SAG-AFTRA sa svojih 160.000 članova pridružio se svojim kolegama u Udruženju filmskih pisaca u štrajku protiv najvećih holivudskih studija, prenosi Rts. Od tada, pokrenuti su protesti ispred najmanje sedam različitih studija širom Los Anđelesa, uključujući Juniverzal, Vorner, Netfliks, Paramaunt, Foks…

Studio demantuje optužbe

Komičar Kris Stivens optužio je Juniverzal da je namerno orezao grane na drveću ispred studija koje je pravilo hlad i delimično štitilo štrajkače od sunca.

"Hvala dobrim ljudima u Juniverzalu što su orezali drveće koje je štrajkačima stvaralo hlad tačno pre početka nedelje sa temperaturama od 35 stepeni“, napisao je Stivens.

 

 

Iz studija su demantovali da su to uradili da bi otežali uslove štrajkačima: „Razumemo da je bezbednosno orezivanje stvorilo neželjene posledice po demonstrante, i to nam nije bila namera. Redovno u ovo doba orezujemo drveće.“

Grad ispituje slučaj

Mnogi ljudi su se javili i da objasne kako je orezivanje učinjeno kada ne treba, odnosno da se to nikada ne radi leti.

„Upravo su ubili drveće kako bi bili seronje prema ljudima koji štrajkuju“, jedan je od komentara.

 

 

Čitava stvar pokrenula je i gradske zvaničnike, koji su rekli da ispituju slučaj orezivanja drveća, što ulazi u nadležnost grada Los Anđelesa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike