Robert Dauni Džunior otkrio koji je najbolji film u kome je igrao: Uloga drugačija od svih prethodnih (FOTO/VIDEO)

18.07.2023

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

"Openhajmer" je postao neka vrsta razgraničenja za mene, ističe glumac

Robert Dauni Džunior otkrio koji je najbolji film u kome je igrao: Uloga drugačija od svih prethodnih (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Najnoviji film Kristofera Nolana "Openhajmer" jedan je od najiščekivanijih ostvarenja ove godine, čije su svetske premijere nedavno održane i svi koji su imali priliku da pogledaju priču o tvorcu atomske bombe slažu se da je u pitanju remek-delo koje će biti jedan od najvećih favorita na dodeli Oskara.

Uprkos tome što su napustili premijeru u Londonu, u znak solidarnosti sa kolegama koji štrajkuju u Holivudu, glumci iz "Openhajmera" nastavljaju da hvale ovo ostvarenje, a među njima je i Robert Dauni Džunior.

Profimedia
 

Nakon više od decenije provedene u Marvelu, u ulozi Tonija Starka (Ajronmena), slavni glumac ističe da je ovaj film Kristofera Nolana najbolji u kome je igrao u svojoj karijeri.

- Samo ću to reći - ovo je najbolji film u kome sam glumio do sada i jedva čekam da svi to iskusite - rekao je Dauni.

Znao sam da ću biti u dobrim rukama

Prethodno je za Njujork Tajms otkrio da je zabrinut šta će biti sa njegovom glumom van Marvela zbog tumačenja jedne uloge godinama:

- Počnete da se pitate da neki mišić u vašem telu nije atrofirao - rekao je glumac.

Profimedia
 

U "Openhajmeru" Dauni tumači lik Luisa Štrausa, šefa organizacije Atomic Energy Comission, koji je blisko sarađivao sa Robertom Openhajmerom, tvorcem atomske bombe.

- Ne znam zašto se toliko poistovećujem sa Štrausom, ali osećam da je trebalo da igram ovu ulogu i znao sam da ću biti u dobrim rukama. "Openhajmer" je postao neka vrsta razgraničenja za mene - priznao je glumac.

Profimedia
 

Drugačija od svih prethodnih uloga

Kristofer Nolan je za Los Anđeles Tajms rekao da je Daunijeva uloga u ovom filmu potpuno drugačija od onog što je on prethodno radio, vrativši se skroz do uloge Čarlija Čaplina za koju je glumac nominovan za Oskara 1992. godine, prenosi Indie Wire. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike