Spremite se za „Barbieheimer“! Nije mu odoleo ni Tom Kruz (FOTO/VIDEO)

14.07.2023

14:10

0

Pojedini tvrde da je sve unapred smišljeno

Spremite se za „Barbieheimer“! Nije mu odoleo ni Tom Kruz (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Filmovi potpuno suprostavljenih tema i estetike boriće se ovog leta za titulu najgledanijeg.

Reč je o filmu „Barbi“ i ružičastom svetu omiljene lutke kao i ostvarenju „Openhajmeru“, brutalnoj priči o „ocu atomske bombe“. Trka će biti žestoka a pojedini insajderi u Holivudu idu toliko daleko da tvrde da je dobro isplanirano da se oba filma pred publikom pojave u isto vreme.

Profimedia
 

U svakom slučaju dobili smo novi fenomen “Barbieheimer"

Osveta za Kristofera Nolana

Ova dva ekstremno različita blokbastera boriće se za rekorde na blagajnama.

Brojni ljubitelji filma na internetu preporučuju da se pogledaju oba filma. Oni savetuju da se prvo pogleda “Barbi”, a zatim “Openhajmer”. Otud ime najnovijem fenomenu.

Mnogi tvrde kako reditelji namerno tempiraju da njihovi filmovi izađu u isto vreme kako bi baš ovakvim dvobojima porasla popularnost filmovima.

Profimedia
 

Neki insajderi tvrde kako je Warner Bros pustio “Barbi”, film koji je već dugo u planu, sredinom jula kako bi naštetili Kristoferu Nolanu jer je napustio studio Warner Brossa i prešao u Universal. 

- Do sada nisam tome pridavao pažnju. Mislim, ljudi smeju pogledati dva filma u istom vikendu. “Openhajmer” je jedan od njih - prokomentirao je novonastalu situaciju Met Dejmon.

Nije prvi put

Ipak nije prvi put da u Holivudu dva blokbastera izađu u isto vreme. Tako su 2008. godine u isto vreme izašli filmovi “Betmen: Vitez tame” i mjuzikl “Mamma Mia”. Par godina ranije, 2002. godine, u isto vreme izašla je humoristička drama “Sve zbog jednog dečaka” i “Star Wars: Episode II – Napad klonova”.

“Openhajmer” je mračna trosatna istorijska pouka o čoveku odgovornom za stvaranje nuklearnog holokausta, dok je “Barbi” ružičasta komedija koja govori o najpoznatijoj lutki na svetu.

Čak su i tipovi glumaca potpuno različiti. U “Openhajmeru glavnu ulogu igra markantni Kilijan Marfi, a u filmu se još pojavljuje i Met Dejmon  dok jedinu žensku glavnu ulogu ima Emili Blant.

Glumačku postavu filma “Barbie” predvodi jedna od najpoznatijih plavuša današnjice - Margo Robi, dok Kena glumi Rajan Gosling.

Mimovi na internetu

Povodom najnovijeg fenomena, pojavili su se brojni mimovi i šale na društevnim mrežama.

Ovom fenomenu nije odoleo ni Tom Kruz, koji je priznao da ovog leta zaista imamo sjajne filmove među kojima je i njegova "Nemoguća misija" a vrlo rado se pridružio najnovijem fenomenu.

On je čestitao svom kolegi Harisonu Fordu na petom nastavku "Indijane Džonsa" ali i podelio sa fanovima na tviteru uzbuđenje zbog filmova "Barbi" i "Openhajmer".

Kad ovim filmovima nije odoelo ni jedan Tom Kruz teško da će to uspeti "običnim smrtnicima". Spremite se za „Barbieheimer“.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike