Poznat žiri ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji: Slavna imena biraju pobednike!

15.07.2023

16:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Osamdeseta Mostra biće održana od 30. avgusta do 9. septembra

Poznat žiri ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji: Slavna imena biraju pobednike!
Ana de Armas - Copyright Profimedia

Dok iščekujemo koji će filmovi biti u glavnoj selekciji ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, objavljen je sastav žirija, kojim će predsedavati američki reditelj i producent Dejmijen Šazel.

Za njega se može reći kako je sveprisutan u Veneciji, jer je festival dva puta otvaran njegovim ostvarenjima. Prvo je 2016. premijerno prikazan “La La Land”, a dve godine kasnije i “First Man”.

Tanjug
 

Uz Šazela, u žiriju će biti i novozelandska rediteljka i scenaristkinja Džejn Kempion, irski reditelj i scenarista Martin Mekdona i francuska rediteljka i scenaristkinja Mija Hansen-Leve.

Zendeja otvara festival

Pored njih, ove godine u žiriju će biti i prošlogodišnja dobitnica Zlatnog lava Laura Poitras (“All the Beauty and the Bloodshed”), argentinski reditelj Santjago Mitre, palestinski glumac Saleh Bakri, kineska glumica Šu Ći, kao i italijanski reditelj, glumac, producent i kompozitor Gabrijele Maineti.

Ovogodišnji festival otvoriće film “Challengers” Luke Gvadanjina, sa Zendejom u glavnoj ulozi, a koja će ostvarenja biti u glavnoj selekciji saznaćemo 25. jula.

Hju Džekman, Venecija 2022./Profimedia
 

Festival u Veneciji, 80. po redu, biće održan od 30. avgusta do 9. septembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike